23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Afskærende ledning
I forbindelse med detailprojekteringen af den afskærende ledning mellem Skovby og Vedsted i Haderslev Kommune har forsyningsselskabet Provas måttet ændre linjeføringen ved Lille Vedbølvej.

Baggrunden for at ændre ledningsføringen er at undgå krydsning af fredskov.

Der er i den forbindelse udarbejdet et forslag til tillæg til spildevandsplanen, som har været i høring og som nu indstilles til vedtagelse i Haderslev Byråd. Det sker med anbefaling fra Udvalget for Plan og Miljø./Haderslev Kommune

Solcelleanlæg
Ejer af gartneriet Kronborg, Bladstrupvej 300A, Otterup, ønsker at opsætte solpaneler til produktion af grøn strøm, som erstatning for gartneridrift og har anmodet Nordfyns Kommune om at igangsætte en planproces, der gør dette muligt.

Anmodningen blev behandlet i Teknik- og Miljøudvalget, der har beslutningskompetencen i sagen, forleden, og her blev det besluttet at imødekomme ansøgningen./Nordfyns Kommune

Regnvandsbassin
Økonomiudvalget i Fredensborg Kommune har besluttet, at Fredensborg Forsyning må etablere et regnvandsbassin på et kommunalt grønt areal ved Ravnsbjerggårdsvej og Lillevangsvej.

Grundet opstuvningsproblemer ved kraftigt regnvejr har Fredensborg Forsyning Spildevand A/S ansøgt Fredensborg Kommune om at måtte etablere et nyt regnvandsbassin i en størrelse på omkring 1.500 kvm. Arealet, hvor bassinet skal udgraves, ligger i øjeblikket hen med græs samt fritstående småtræer af hvidtjørn og eg. Bassinet etableres henover eksisterende regnvandsledning med indløb i nord og udløb i syd. Bassinet etableres som et tørt bassin uden permanent vandspejl med et opstuvningsvolumen på 900 kbm.

Efter at placeringen nu er blevet godkendt, skal forsyningsselskabet detailprojektere bassinet og fremsende ansøgninger til myndighedsgodkendelser, herunder dispensation fra lokalplanen mv./Fredensborg Kommune

Solcelleanlæg 
Teknik- , Miljø og Ejendomsudvalget i Guldborgsund Kommune har godkendt forslag til Lokalplan 192, Solcelleanlæg i Væggerløse, til udsendelse i seks ugers offentlig høring.

Det er Geopartner, som på vegne af bygherre Better Energy, har bedt om at få mulighed for at etablere et solcelleanlæg langs Gedser Landevej nord for Væggerløse og syd for Nykøbing F./Guldborgsund Kommune

Regnvandsbassin
Randers Byråd har besluttet at sende forslag til tillæg nr. 50 til spildevandsplanen i offentlig høring i otte uger.

Tillægget vil give mulighed for, at regnvand fra et størstedelen af Vorup kan renses i et regnvandsbassin, som etableres i området vest for jernbanen og øst for Fjordvang.

Samtidig sendes forslag til tillæg nr. 53 til spildevandsplanen i otte ugers offentlig høring.

Dette tillæg giver mulighed for, at regnvand fra et mindre område i det nordlige Vorup kan renses i et regnvandsbassin i Storkeengen. Samtidig giver planen mulighed for at etablere et mindre pumpebassin samt at grøfter i området fremover vil være en del af det spildevandstekniske anlæg./Randers Kommune

Transformerstation
Herning Byråd har godkendt forslag til lokaplan nr. 14.T12.1 for Transformerstation syd for Dronningens Boulevard ved Herning og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg, som herefter fremlægges i offentlig høring.

Energinet ønsker at etablere ny 150 kV transformerstation ved Herning for at sikre det fremtidige behov for udvidelser.

Der er behov for større transformerkapacitet på grund af udbygning med vedvarende energi i området samt tilslutning af to nye felter til Banedanmark, til forsyning af Banedanmarks kørestrømsanlæg, når strækningen Vejle-Struer skal elektrificeres i 2024./Herning Kommune.

Varmeværk
Egtved Varmeværk har anmodet Vejle Kommune om en lokalplan, der gør det muligt at opføre et nyt varmeværk i den nordøstlige del af Egtved. Det nye varmeværk vil supplere det eksisterende solvarmeanlæg i dækningen af varmebehovet i Egtved. Det nye varmeværk vil fremstå som en samlet bygning og skal på længere sigt erstatte det eksisterende varmeværk i Egtved midtby. Der bliver tale om et multivarmeværk bestående af en biomassekedel og en varmepumpe. Der vil blive bygget et varmeværk med hal til varmepumpe, hal til flislager og hal til biomassekedel, med en maksimal højde på 11 meter. Dertil kommer en skorsten på op til 30 meter og mindre tekniske anlæg.

Solcelleanlæg
Norddjurs Kommune har modtaget en ansøgning om etablering af et solcelleanlæg på Estruplund på ejendommene Estruplundvej 21 og Estruplundvej 37.2. Norddjurs Kommunalbestyrelse har godkendt, at den nødvendige lokalplanlægning sættes i gang.

Transmissionsledning
Trekantområdets Varmetransmissionsselskab I/S, Tvis, har på vegne af Vamdrup Fjernvarme fået udarbejdet et projektforslag for tilslutning af Vamdrup Fjernvarmeværk til Tvis’ transmissionssystem og anmodet Kolding Kommune om at godkende projektet efter varmeforsyningslovens bestemmelser. Kolding Kommune har anmodet Vejle Kommune, som interessentkommune i Tvis, om at forholde sig til projektforslaget. Vejle Kommune kan tilslutte sig forslaget om etablering af transmissionsledningen. Det fremgår af referatet fra seneste møde i Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune. Der skal etableres en ny cirka 7,8 km transmissionsledning fra Tvis´ system i Lunderskov til Vamdrup Fjernvarmecentral. Transmissionsledningens tracé er endnu ikke detailplanlagt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095