23948sdkhjf

Løgstør Fjernvarme udvider og ser på alternative energikilder

Forbrugerne strømmer til Løgstør Fjernvarme, der udvider sit dækningsområde endnu en gang. Samtidig lufter formanden ideen om etablering af et solfangeranlæg.
Løgstør Fjernvarmeværk har i de senere år udvidet kraftigt. Forbrugere i Ranum, Ravnstrup, Løgstør og Vindblæs modtager allerede nu varme fra værket, mens indbyggerne i Vilsted og Skarp-Salling nu er ved at tage stilling. Samtidig fortæller formand for værket, Uffe Bro, at man påtænker en udvidelse med en alternativ energikilde. Det skriver Nordjyske.

Solfangere eller biogas?
Formand Uffe Bro er tilfreds med tilstrømningen til værket. Han vil dog gerne have endnu flere forbrugere koblet på fjernvarmenettet – også selvom det vil give mindre kapacitetsproblemer.

- Vi kan sagtens levere varme nok, men hvis vi ikke gør noget, så bliver prisen for høj, da en del af varmen i givet fald skal produceres på dyr naturgas. Vi skal altså have etableret en forsyning med en produktionspris, der er lavere end produktionsprisen på naturgaskedler og gerne billigere end produktionsprisen på træpillekedlen, siger han til Nordjyske og tilføjer:

- I den forbindelse springer især solfangere og biogas i øjnene, men indtil man i Folketinget får taget sig sammen til at blive enige om fremtidige produktionsvilkår når det kommer til biogas, så er den mulighed "lagt på is", siger Uffe Bro.

Interesse for solvarme hos kommende forbrugere
Uffe Bro ser store muligheder i etablering af et stort solvarmeanlæg. Især nu hvor borgere i Vilsted og Skarp-Salling banker på hos varmeværket.

Han forestiller sig et solfangeranlæg i enten Vilsted eller Skarp-Salling. I Vilsted tager man ikke afstand fra den idé.

- Det kunne være spændende at få solvarmeproduktion i Vilsted. Efter min mening er det værd at overveje at anbringe et anlæg på de kommunale grunde i byen, som i mange år har ligget hen til ingen verdens nytte, siger Karin Simensen, formand for Vilsted Medborgerforening, der mandag holder orienteringsmøde i Vilsted for at lodde stemningen for fjernvarme.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081