Bramming Fjernvarme presset af ophævet tilslutningspligt
I Bramming vælger forbrugerne i stigende grad alternative løsninger, når boligen skal varmes op, og det skaber bekymring hos Bramming Fjernvarme.
Det skriver Dansk Fjernvarme på sin hjemmeside.
I den vestlige del af byen har Bramming Fjernvarme valgt at føre ledningsstik ud til en række udstykkede grunde, men det viser sig, at det er meget svært at få de nye grundejere til at tilslutte sig fjernvarmen.
– Vi er faktisk derhenne, at vi nogle steder kun får en fjernvarmeinstallation for hvert sjette hus. Og det er en kæmpe udfordring for os, når ledningsnettet er klar og ligger der. Så vi er meget bekymret for, hvad der kan ske i fremtiden, siger Steen Thøgersen, driftsleder hos Bramming Fjernvarme.
En del af den grønne løsning
Han ærgrer sig over, at fjernvarmen ikke længere ser ud til at være førstevalg i byen, efter tilslutningspligten blev ophævet som følge at den energipolitiske aftale fra 2018.
Ifølge Steen Thøgersen skyldes den faldende tilslutning blandt andet en massiv mediedækning af den grønne omstilling, som har fået flere til at vælge løsninger som individuelle varmepumper. Han peger på, at man i fjernvarmen ikke har muskler nok til at løfte markedsføringen af fjernvarme som en del af den grønne løsning.
Det lokale medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, Anders Kronborg, deler bekymringen for den faldende tilslutning. Selvom Socialdemokratiet var med til at fjerne tilslutningspligten, mener han, at politikerne har en forpligtelse til at ”vende skråen en ekstra gang” og se på, om liberaliseringen er hensigtsmæssig, hvis man skal kunne sikre en ordentlig varmeforsyning til forbrugerne.
Forsidefoto: Colourbox