23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Renseanlæg
Hørsholm, Rudersdal, Allerød og Furesø kommuner er sammen med Novafos, der står for driften af kommunernes renseanlæg, ved at undersøge, om de lokale renseanlæg skal nedlægges og erstattes af ét topmoderne anlæg.

Den indledende analyse peger på, at det nye renseanlæg med fordel kan placeres i Hørsholm Kommune i et område uden for byen, hvor der er plads til at bygge i god afstand til naboer og med mindst mulig påvirkning af naturområder.

Miljø- og Planlægningsudvalget i Hørsholm Kommune gav forleden grønt lys til, at Novafos nu kan gå videre med en analyse, der mere detaljeret undersøger, om det nye renseanlæg kan bygges i Hørsholm Kommune, og hvad konsekvenserne af denne placering vil være. Politikerne i Rudersdal, Allerød og Furesø tager i løbet af februar og marts også stilling til, om Novafos skal gå videre med planen for sammenlægning af kommunernes renseanlæg i Hørsholm Kommune./Hørsholm Kommune

Transmissionsledning
Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune har godkendt et projektforslag for opgradering af transmissionsledning fra Tvis´ transmissionssystem til Jelling og Bredsten-Balle og etablering af ny ledning til ny pumpebygning ved Bindeballestien, og det sendes herefter i høring.

Projektet omfatter opgradering af cirka 2,8 km af den planlagte transmissionsledning til Jelling og Bredsten-Balle samt etablering af cirka 0,5 km ny ledning./Vejle Kommune

Ledningsarbejde 
Solrød Byråd har givet Solrød Fjernvarme tilsagn om at stille kommunegaranti for optagelse af lån på 15.980.000 kr.

Lånet skal blandt andet bruges til udskiftning af 32 år gamle rør i stier, gangarealer og under blokkene i Litorinaparken, til nye ekstraisolerede rør, til anlæg af en ny forsyningsledning til Havdrup Idrætscenter fra Havdrup skole og til etablering af en seks km lang biogasledning fra Solrød Biogas, Åmarken, Ll. Skensved til Møllemarken 131, Havdrup./Solrød Kommune

Regnvandsbassiner
Solrød Byråd har godkendt et forslag til tillæg til spildevandsplanen, og det sendes herefter i offentlig høring i otte uger.

Tillægget udpeger kommunalt ejede arealer, hvor der løbende skal etableres regnvandsbassiner som led i klimatilpasningen af Klar Forsynings regnvandskloak.

Byrådet har i kommunens spildevandsplan for årene 2014-2026 besluttet et serviceniveau for regnvandskloakken, så der ikke sker oversvømmelser fra regnvandskloakken oftere end ved en regnhændelse, der statistisk forekommer én gang hvert tiende år.

Solrød Kommunes regnvandssystemer skal løbende opgraderes, så det vedtagne serviceniveau kan overholdes. Opgraderingen sker primært ved etablering af bassiner til forsinkelse af regnvand forskellige steder i Solrød Kommune.

Tillægget, som nu sendes i høring, fastsætter placering og volumen af sådanne bassiner på kommunale arealer. De udpegede bassiner har et samlet forsinkelsesvolumen på cirka 47.600 kbm./Solrød Kommune

Vandforsyning
Vandcenter Djurs har undersøgt mulighederne for at etablere et nyt vandværk ved Sostrup for at sikre forsyningssikkerheden for Grenaa og omegn og vurderer, at det er muligt at etablere en ny kildeplads ved Sostrup.

Vandværket forventer, at der kan indvindes mindst 1.000.000 kbm vand årligt fra kildepladsen.

Vandværket agter at etablere fire indvindingsboringer ved Sostrup samt en ny vandværksbygning mellem Veggerslev og Rimsø. Det fremgår af referatet fra seneste møde i Miljø- og Teknikudvalget i Norddjurs Kommune, hvor der blev orienteret om sagen.

Forvaltningen forventer snart at modtage de første ansøgninger om indvindingstilladelse fra vandværket, hvorefter det vil blive annonceret, at projektet bliver igangsat./Norddjurs Kommune

Renovering af vejafvandingsanlæg
Teknisk Udvalg i Næstved Kommune godkendte forleden forvaltningens forslag til, hvordan den afsatte rammeanlægsbevilling på 1 mio kr. til renovering af vejafvandingsanlæg skal anvendes.

Der skal blandt andet bruges 200.000 kr. på tilstandsundersøgelser og TV-inspektioner mm. og 300.000 kr. på ledningsrenovering./Næstved Kommune

Vindmøller og solcellepark
Forleden var plangrundlaget for et vindmølle- og solcelleprojekt ved GreenLab Skive til fornyet behandling i Skive Byråd, og her blev det godkendt med henblik på fremlæggelse i offentlig høring i otte uger.

GreenLab Skive Vind ApS har søgt om at få mulighed for at realisere et hybridenergiprojekt, som omfatter en vindmølle inde i GreenLab-området, 12 vindmøller og et solcelleanlæg på 42 hektar syd for området for GreenLab Skive.

GreenLab skal skabe verdens første storskala facilitet for produktion af grøn brint og metanol. Her kan grøn energi fra vind og sol omdannes til andre energikilder og lagres til senere brug. Dette gøres ved at omdanne den grønne strøm fra vindmøller og solceller til såkaldte electrofuels - for eksempel brint og metanol.

Den omdannede strøm skal bruges som energikilde i GreenLabs industrielle virksomhedspark, hvor en række virksomheder producerer CO2-neutrale produkter./Skive Kommune

Vandforsyning
Skive Vand A/S har udført to prøveboringer på Blegagervej 4 på Fur på baggrund af en indgået aftale med Vagn Eigil Mikkelsen som grundejer og på baggrund af tilladelse fra Skive Kommune.

De udførte boringer viste sig egnede til udnyttelse til vandindvinding fremover ved Fur Vandværk, og Skive Vand A/S ønsker nu at købe et areal omkring boringerne samt et areal til vejadgang til boringerne.

Skive Vand A/S har ansøgt om tilsagn til ekspropriation i forbindelse med Skive Vand A/S´ eventuelle køb af et areal.

Skive Byråd havde sagen på dagsordenen forleden og gav tilsagn om, at kommunen vil gennemføre ekspropriation, såfremt der ikke kan indgås frivillig aftale./Skive Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094