23948sdkhjf

Mollerup Golf Club tester solceller og batterier til lagring af strøm

- Samspillet mellem solceller og batteri er det bærende i projektet, og man forventer, at det vil få udnyttelsesgraden af egenproduceret strøm til at stige med 75 procent.

Sådan lyder forventningen til et projektsamarbejde mellem batteriproducenten Visblue og Mollerup Golf Club i Aarhus kommune.

Projektet med den mundrette titel 'Fleksibel anvendelse af strøm fra solceller i Mollerup Golf Club' (FASS) har ydermere til hensigt at effektivisere klubbens forbrug og gøre den mere intelligent og bæredygtig.

Solstrøm på batteri

Mollerup Golf Club får i forbindelse med projektet installeret solceller på taget og vedhjælp af et redox flow batteri skal udnyttelsesraten af solcellerne optimeres.

Solcellestrømmen lagres på batterierne til senere brug – det vil sige om natten eller når solen ikke skinner – og skal gøre det muligt for golfklubben at reducere – i bedste fald eliminere – køb af strøm fra elenettet.

Parterne har endnu ikke taget stilling til, hvor stort et solcelleanlæg, der skal sættes op. Der er heller ikke taget nogen beslutning om størrelsen på batteriet.

- For at batteriinstallationen fungerer bedst muligt, venter vi med at beslutte den endelige størrelse, til vi har størrelsen på solcelleanlægget. Når vi har størrelsen på solcelleanlægget er det muligt for os at dimensionere det optimale batteri derfra, oplyser Katharina Ejlskov Laursen fra Visblue.

Solcelleanlægget skal etableres til marts, så en beslutning angående størrelse tages inden længe, fortæller hun.

Batteriinstallationen skulle gerne kunne mærkes på Mollerup Golf Clubs elregning. Her vil monitoreringen af den strøm, der bruges til klubbens jordvarmeanlæg, køkken, sprinkleranlæg, opladning af buggies, mm. betyde en langt lavere elregning. 

- Vi forventer at klubbens køb af strøm fra elnettet reduceres med mindst 50 pct., oplyser Katharina Ejlskov Laursen.

Inspiration for andre
Både Mollerup Golf Club og VisBlue håber på, at projektet vil kunne inspirere, ikke kun i golfbranchen, men også i andre brancher, hvor man sigter mod energieffektivisering.

- Det er superfedt at komme i gang med et lokalt projekt, som kan bruges til at flytte Aarhus tættere på ambitionen om klimaneutralitet, og forhåbentligt kan udfaldet bruges som inspiration eller skabelon til andre grønne projekter, sigerC EO i VisBlue, Søren Bødker.

Projektet har fået tildelt en støtte fra Elforsk på 210.000 kroner, mens den samlede projektsum er på 425.000 kroner.

Projektet skal køre fra januar 2020 til marts 2021.

 (Forsidefoto: Colourbox)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093