23948sdkhjf

Så er den her: Den nye lov om overskudsvarme

- Vedtaget.

I går blev L82 ( Forslag til lov om ændring af lov om afgift af elektricitet, lov om afgift af naturgas og bygas m.v., lov om afgift af stenkul, brunkul og koks m.v. og lov om energiafgift af mineralolieprodukter m.v.) vedtaget af et meget enigt Folketing. 

- Formålet med lovforslaget var at omlægge reglerne for beskatning af overskudsvarme, så udnyttelsen af overskudsvarme øges. 

Det fremgår af lovforslagsteksten på Folketingets hjemmeside. 

Lovforslaget udmønter dele af aftalen om øget udnyttelse af overskudsvarme mellem alle Folketingets partier fra marts 2019.

For lovforslaget stemte 106 (S, V, DF, RV, SF, EL, KF, NB og LA), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 3 (ALT).

I følge en pressemeddelelse fra Hedensted Fjernvarme flytter loven afgiften på overskudsvarme fra omsætning til mængde, hvilket betyder at virksomheder og fjernvarmeværker skal betale afgift for mængden af den udnyttede overskudsvarme – også selvom, der ikke er penge imellem.

Kommentarer
Energy Supply arbejder på at indhente kommentarer til den nu vedtagne L82. 

Tidligere har Jesper Koch, chef for Dansk Fjernvarmes tænketank Grøn Energi, luftet sine bekymringer over udmøntningen af overskudsvarmeaftalen, der blev indgået blandt partierne i Folketinget i marts 2019.  

- Vi mener, det skaber usikkerheder og risiko for, at gode projekter med overskudsvarme ikke bliver realiseret, sagde han blandt andet til Energy Supply før L82 blev sendt i første behandling i Folketinget.

Heller ikke hos Hedensted Fjernvarme har vedtagelsen af lovforslaget været ventet med længsel. Med det nye lovforslag vil selskabet nemlig få en pænt stor ekstraregning i forbindelse med overskudsvarmeprojektet, som selskabet kører med Air Liquide. 

- Projektet kommer til at koste os et sted mellem en halv million til 1,2 millioner kroner om året i afgifter. Vi havde ikke fantasi til at forestille os, at det her kunne ske, har bestyrelsesformand Morten Lassen hos Hedensted Fjernvarme tidligere sagt til Energy Supply.

Helt så galt kommer det dog ikke til at gå. I forbindelse med lovforslaget er der angivet en passus om, at de anlæg, der er taget i brug i 2020 eller tidligere, er fritaget for afgift i 15 år.

Opdateres ... 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125