Kamstrup-topchef: Vi bliver ramt seriøst de næste måneder
- Indtil udgangen af marts gik det udmærket for os. Vi havde et af vores bedste kvartaler nogensinde. Men i slutningen af marts blev vi ramt af coronakrisen. Der var blandt andet flere eksisterende ordrer, som er blevet udskudt 3-6 måneder.
Det siger adm. direktør Kem Lehmann fra målerproducenten Kamstrup. Han forventer, at der vil være endnu færre ordrer de kommende par måneder.
- Vi kigger ind i nogle måneder, hvor vi kan blive ramt seriøst. Vores forventning er nu, at vi kommer til at ligge op til 40 procent under det niveau, som vi havde fra årets start.
- Mange af vores kunder blandt vandselskaber, varmeselskaber og elselskaber har fokus på forsyningssikkerhed og ikke så meget på nye investeringer. Desuden er der i flere lande direkte forbud mod at teknikere går ind i husstande for at installere nye målere, siger han.
Tilbage til det normale
Kamstrup fyrede for en uge siden fem procent af arbejdsstyrken på 1500 medarbejdere for at imødegå det svigtende salg.
- Vi har et håb om, at vi om 6-10 måneder svinger tilbage en mere normal situation, hvor vi måske ligger 10 procent under omsætningen før krisen. Det er det, vi kalder Best Case. Det vil indebære, at vi for hele året er nede med 10-20 procent i omsætning. Hvis vi kan holde os nogenlunde der, så forventer vi ikke at skulle skære mere i bemandingen, og vi vil stadig kunne drive en sund virksomhed. Lige nu tror vi, at det er det scenarie vi kigger ind i. Men hvis vi kommer til at ligge væsentligt under det niveau, altså Worst Case, så er vi nødt til at tilpasse arbejdsstyrken endnu mere, siger Kim Lehmann.
Holde på medarbejdere
Virksomheden kan ikke bruge ordningen om lønkompensation fra staten, fordi ledelsen regner med, at nedgangen varer længere end de tre-fire måneder, hvor man kan få kompensation.
Desuden ønsker Kim Lehmann at holde på højt kvalificerede medarbejdere som ingeniører og softwarefolk.
- Vi skal være konkurrencedygtige efter krisen, og vi skal være attraktive for vores medarbejdere, derfor har vi ikke behov for at ramme dem på deres indtjening, siger han.