Hofor køber 35 UV-anlæg til sine værker
Hofor indvinder årligt mere end 50 millioner kubikmeter grundvand. Forsyningen af drikkevandet til hovedstadsområdet er fordelt på syv regionale vandværker samt en række mindre lokale værker.
Hofor har valgt at etablere UV-anlæg som en ekstra sikkerhed på sine vandværker.
Derfor har Hofor indgået en rammeaftale på et større millionbeløb om levering af i alt 35 UV-anlæg. Aftalen dækker også installation, opstart, reservedele samt service og support.
Det er Silhorko i Skanderborg, der skal levere de mange anlæg.
For UV-produktspecialist hos Silhorko Thorbjørn Skanse Hinge er der tale om lidt af et gennembrud for udbredelsen af UV-teknologien i den danske vandbranche.
- Vi er meget stolte af ordren, som er et resultat af mange års fokus på UV-anlæg, siger Thorbjørn Skanse Hinge.
UV-anlæggene er udviklet af tyske Wedeco og Silhorko har leveret og serviceret de tyske anlæg i 25 år.
Værket ved Marbjerg bliver det første
UV-anlæggene skal leveres over en længere årrække, sideløbende med den nybygning og modernisering af vandværkerne som Hofor har kørt i stilling.
Det første vandværk på listen er værket ved Marbjerg beliggende lige uden for Roskilde.
Hfor åbnede for nogle år siden dette nye supervandværk, som tilhører en helt ny generation af vandværker, der kommer til at danne forbillede for fremtidens vandværker.
UV-anlæg som ekstra sikkerhed
Anvendelsen af UV-anlæg på vandværkerne giver en ekstra sikkerhed for forbrugerne.
Det ultraviolette lys (UV) desinficerer vandet, og der opnås derved en ekstra sikkerhed for, at det drikkevand, der sendes ud til forbrugerne, har den bedst opnåelige kvalitet.
Vandet ændrer ikke smag ved behandlingen, der heller ikke påvirker drikkevandskvaliteten på anden måde.
Ved siden af etablering af denne ekstra mikrobiologiske barriere vil Hofor fortsætte med den normale hyppige kontrol af drikkevandskvaliteten.