23948sdkhjf

NCC udlægger kabler med vandspuling

De seneste år har entreprenørvirksomheden arbejdet sig 7,5 km gennem Københavns undergrund

Energinet er i fuld gang med at forny og forstærke kabelnettet i hele Storkøbenhavn for at fremtidssikre elforsyningen i området. Der er behov for udskiftning af udtjente kabler samtidig med, at der også er brug for at udvide kapaciteten til et område, hvor befolkningen vokser meget.

Gennem de seneste år har NCC gravet de i alt 7,5 km rør ned og udlagt nye kabler for Energinet med en metode, hvor kablerne spules gennem rørene med vand ved højt tryk.

Kablerne er lagt fra Glentegården Koblingsstation til Bellahøj Koblingsstation, og i maj nåede NCC en milepæl med projektet, hvor de sidste 800 meter kabel blev udlagt med vandspuling.

Metoden hedder Watucab, og det er en effektiv metode, som NCC har stor erfaring med. Metoden bidrager til at nedsætte anlægsperioden og giver dermed færre gener for borgerne på strækningen.

- Som entreprenør på sådan et omfattende projekt, møder man mange uforudsete udfordringer, og det er helt afgørende for både sikkerheden og kvaliteten, at vi har en bygherre, der bidrager til de mange løsninger og ændringer undervejs. Vi tænker det som "vores projekt", og det er vitalt for en fælles succes, siger afdelingschef Kirsten Kruuse fra NCC i en pressemeddelelse.

Ekstra sikkerhedsudfordring
På et projekt der kører over så lang tid, vil der naturligt ske en vis udskiftning af holdet undervejs, og det er en ekstra udfordring for sikkerheden.

Det har sikkerhedsleder Jeanette Tulle Nyborg Larsen taget aktivt fat i undervejs.

- For mig er et godt samarbejde alfa omega for et godt projekt; vi skal ikke tage fløjlshandsker på og bare tilpasse os, men stille spørgsmål og bede om sparring, siger hun og fortsætter:

- Ved at sætte barren højt og samtidig være lydhør over for alle i projektet, kan vi sammen skabe en kultur, hvor alle tør stå frem, når det gælder sikkerhed og trivsel.

De lange kabelstrækninger går gennem både naturområder og tætbebyggede, trafikerede områder, så projektet har budt på mange udfordringer undervejs.

Blandt andet fordi der visse steder skal graves i mere end fire meters dybde for at holde den nødvendige afstand til andre ledninger i jorden.
brahe

Artiklen er en del af temaet Magasinet Energy Supply.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125