23948sdkhjf

Seas-NVE sælger 132kV-nettet

På et ekstraordinært repræsentantskabsmøde fik ledelsen det afgørende mandat til at færdiggøre salget af 132 kV-nettet til Energinet.dk.
Det er en god dag for Seas-NVE, siger administrerende direktør i Seas-NVE Jesper Hjulmand og fortsætter:

- Jeg glæder mig på andelshavernes vegne, fordi repræsentantskabet har besluttet at give os det endelige mandat til at gennemføre salget, og fordi et salg af 132 kV-nettet er den løsning, vi har arbejdet for gennem det sidste halve år, siger Jesper Hjulmand.

Ifølge en EU-lov skal Seas-NVE adskille ejerskab af transmissionsnettet fra kommercielle handels- og produktionsaktiviteter inden 1. marts 2012. Det betyder i praksis, at de regionale transmissionsnet skal sælges til det statslige Energinet.dk eller alternativt, at de regionale transmissionsselskaber skal reorganiseres i nye selskabskonstruktioner.

- Der er ingen tvivl om, at et salg er den rette løsning for vores andelshavere, og den rette løsning på den situation, som EU’s lov om unbundling har sat os i, når man samtidig tager i betragtning, at prisen på de 1,8 mia. kroner overstiger den værdi, vi ville have haft ved fortsat drift, fortæller Jesper Hjulmand.

Selvom Seas-NVE nu sælger 132 kV-nettet, vil det i en årrække fortsat være Seas-NVE, der skal stå for drift og vedligeholdelse af 132 kV-nettet som entreprenør, men uden ansvaret for den økonomiske risiko i forhold til bl.a. den fremtidige regulering og de nye krav til selskabs- og ejer strukturer mv.

- Det er en samlet branche, der har forhandlet vilkårene for salget hjem, og med repræsentantskabets positive tilsagn ligger vi på linje med de øvrige selskaber i branchen, siger Jesper Hjulmand.

Herefter går en proces i gang for udredning af forskellige individuelle forhold i selskaberne, og hvor der føres individuelle forhandlinger mellem Energinet.dk og de enkelte selskaber om drifts- og anlægsaftaler, overtagelse af driftsledelse mv.

Dette forudsættes gennemført frem til den 1. juli 2012, hvor Energinet.dk overtager driftsansvaret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125