23948sdkhjf

Grundfos køber rettigheder til studerendes mini-renseanlæg

En gruppe studerende har fået en ide til et renseanlæg i miniformat, så mindre byer i Kenya kan forsynes med rent drikkevand.

Nu har Grundfos har købt sig rettighederne til projektet, som de studerende nu er ansat til at færdigudvikle og teste. Det oplyser DTU i en pressemeddelelse.

- Det var afgørende for os at finde en løsning, der kunne indpasses i den eksisterende drikkevandsforsyning. På den måde kan vi sikre størst incitament for, at kenyanerne vil både anvende og senere vedligeholde løsningen, siger Kavi Balakrishnan, der er en af studiegruppens i alt fem medlemmer.

Supplere vandforretningen

I de mindre kenyanske byer er der fortsat en del sygdom, eksempelvis tyfus, fordi drikkevandet er urent. Den nuværende forsyning foregår typisk ved, at en lokal handelsmand med en æselkærre henter drikkevand i en nærliggende sø eller flod.

Herefter kører han rundt til folk og sælger dunke med vand.

- Vores ide er at indføje et mini-rensningsanlæg i denne forretning. Det skal ligge i udkanten af byen og give handelsmanden mulighed for at aflevere og få betaling for vandet. Når det er renset, kan indbyggerne købe vandet, som koster en smule mere, siger Kavi Balakrishnan.

Grundfos ansætter de studerende

Grundfos har under hele forløbet bistået de studerende med sparring og kontakt til eksperter, bl.a. i Afrika. Efter kurset købte Grundfos rettighederne til projektet, kaldet AQShare, og har ansat hele gruppen på studenterkontrakter.

- AQShare har spændende potentiale og passer godt sammen med Grundfos’ strategi om at sikre en bedre drikkevandsforsyning i hele verden frem mod år 2030. Vi er derfor interesseret i projektets videre udvikling. Ikke mindst fordi løsningen er fleksibel og uafhængig af omkostningstunge investeringer i form af rør til drikkevandsforsyningen, siger Mathis Dahlqvist, direktør i Innovation Lab 1, Grundfos.

Målet for de studerende er at nå så langt med deres ide i de kommende måneder, at der kan udarbejdes en prototype af mini-rensningsanlægget. Prototypen skal herefter testes i Afrika for at vurdere dens potentiale.

Fakta

DTU-gruppen består af: Kavikrishnan (Kavi) Balakrishnan, Anton Werenberg, Martin Gylstorff, Ossi Kallunki og Tor Nørgaard

Gruppen er sammensat på tværs af studiegrupper og tæller blandt andet kompetencer inden for it- software, elektronik og produktdesign.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113