23948sdkhjf

Batteri-producent ser stort udviklings-potentiale i kommunalt samarbejde

Den aarhusianske batteriproducent VisBlue er part i et nyt projekt i samarbejde med Aarhus Kommune, hvor overskydende el fra et solcelleanlæg på Mårslet Skole lagres i store flowbatterier.

VisBlue har hidtil fokuseret på samarbejde med industri og boligforeninger, men i det nye projekt, der er støttet af Aarhus Kommunes grønne investeringspulje, sigter man efter at høste erfaringer, der kan muliggøre lignende projekter i andre kommunale sammenhænge.

Mårslet skole har et solcelleanlæg. Og elever og lærere kan derfor bruge bæredygtig strøm i løbet af skoledagen. Men anlægget producerer selvfølgelig også strøm, når klokken ringer ud og i weekenden.

Den overskydende produktion af el kan nu lagres i kælderen under skolen. Test-setuppet skal undersøge og optimere, hvorvidt den overskydende strøm, solcellerne producerer i løbet af dagen skal lagres i batteriet og udnyttes senere på dagen eller om aftenen i forbindelse med tilstødende sportshal og foreningsaktiviteter.

- Der er et ekstremt stort udviklingspotentiale i batteriprojektet, både for os som virksomhed og for Aarhus Kommune. Vi er ekstremt glade for at være en del af en kommune, der tager ansvar og hjælper sådan nogle som os med at teste i reelle setups og med vores ambitioner om at bidrage til en bæredygtig fremtid, siger Søren Bødker, CEO i VisBlue, i en pressemeddelelse.

Aarhus Kommune har som nær alle andre en målsætning om at nedbringe CO2-aftrykket, og her er projekter som dette en vigtig brik i puslespillet. Både for at skabe resultater, men også for at understøtte udviklingen i virksomheder, der arbejder med at kommercialisere bæredygtige teknologier.

- Det glæder mig, at aarhusianske virksomheder som VisBlue er med til at levere nye og bæredygtige løsninger, der er med til at skabe grønne arbejdspladser, og som bidrager positivt til den grønne omstilling, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126