23948sdkhjf

Blinde gør elbiler mere sikre

Blinde har sammen med bilister haft en central rolle i udviklingen af lyde til eldrevne køretøjer.
Det er i dag en velkendt udfordring, at lydløsheden i elbilerne er et sikkerhedsmæssigt problem i byerne. Bløde trafikanter som cyklister og fodgængere hører simpelthen ikke de eldrevne køretøjer komme kørende. Så selv om lydløsheden gør kørslen mere behagelig og mindsker støjniveauet generelt, så er den ikke helt uproblematisk.

I projektet ’Safe N Sound’ har innovationsvirksomheden ECTunes, der udvikler lydsystemer til eldrevne køretøjer, sammen med Designskolen i Kolding inddraget bilister og blinde i udviklingen af fremtidens lyde til eldrevne køretøjer. Og det viser sig, at brugerne er meget konservative i deres valg, og at de foretrækker lyde, som de allerede kender.

Lyde til det globale elbil-marked

- Med resultaterne fra projektet har vi fået vigtige input til videreudvikling af virksomhedens lydkerne, og det bruges nu i introduktionen af lyd til verdens elbilmarked, fortæller Thomas Gadegaard, salgs- og marketingchef i ECTunes.

ECTunes har solgt det første retnings- og accelerationsbestemte lydsystem til gaffeltruckmarkedet, hvor det har skabt større sikkerhed omkring de næsten lydløse eltrucks i produktions- og lagerhaller.

I den kommende tid tester ECTunes et videreudviklet system blandt 15 danske og tyske virksomheder, og næste skridt bliver at sælge systemerne på det globale bil-marked.

- Vi glæder os til at være med til at løse problemet inden for sikkerhed i eldrevne køretøjer og forventer at have et færdigt produkt på markedet i løbet af 2012, fortæller Thomas Gadegaard.

Lande som Japan og USA er allerede i gang med at indføre et lovkrav om lyd på eldrevne køretøjer.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078