23948sdkhjf

Solen skal opvarme Løgstør

Løgstør Fjernvarmeværk vil investere 35 millioner kroner i solfangere.
15 procent af Løgstør Fjernvarmeværks varmeproduktion skal i løbet af det første år komme fra solens stråler – det er ifølge Nordjyske Medier målet for fjernvarmeværket, der planlægger at etablere et 20.000 kvadratmeter stort solfangeranlæg i den lille by Vindblæs.

En del af solfangeranlægget skal ifølge Nordjyske Medier opføres på en tidligere fodboldbane i byen, som Løgstør Fjernvarmeværk allerede ejer, mens resten af anlægget skal placeres på seks hektar marker, som værket kan købe, såfremt tilladelser og finansiering går i orden.

En god forretning
Formand for Løgstør Fjernvarmeværk, advokat Uffe Bro, tror på, at alt nok skal gå i orden.

- For det er en rigtig god forretning i bestræbelserne på at sikre fjernvarmeforbrugerne billigere varme, siger Uffe Bro til Nordjyske Medier.

Fjernvarmeværkets sekundære brændselskilde er træpiller, som bliver dyrere og dyrere. Derfor vil værket væk fra denne fyringsmetode. Det primære brændsel på Løgstør Fjernvarmværk vil dog ifølge Nordjyske Medier fortsat være halm.

Løgstør Fjernvarmeværk har ansøgt byrådet om en kommunegaranti på 35 mio. kr., så fjernvarmeværket kan få et billigt lån i Kommunekredit til investeringen. Hvis alt går efter planen, forventer formand Uffe Bro, at det kommende anlæg kan begynde at producere varme i sommeren 2013.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078