23948sdkhjf

Interessen for elbiler accelererer

Ny undersøgelse fra Klimapanelet viser, at det længe ventede gennembrud for elbiler meget vel kan være lige rundt om hjørnet.
Ifølge De Danske Bilimportører rullede der ved årsskiftet kun 749 elbiler rundt på de danske veje. Men at dømme ud fra en ny undersøgelse, foretaget af Klimapanelet, kan dette tal meget vel være på vej opad.

I undersøgelsen fortæller en fjerdel af de adspurgte nemlig, at deres organisation har stor interesse i
at investere i elbiler.

Undersøgelsen viser samtidig, at den grønne transportomstilling er drevet af et udtalt hensyn til miljøet og klimaet. Et stort flertal af de adspurgte fortæller således, at de har investeret i elbiler for at styrke deres organisations grønne profil.

Og de ”grønne faktorer” spiller ikke kun ind hos de organisationer, der allerede er overgået til elbiler. Klimapanelets undersøgelse viser nemlig, at ”miljø- og klimahensyn” samt ”ønsket om at styrke den grønne profil” også vægter højt, når organisationer bliver bedt om at svare på, hvilke faktorer der kunne få dem til at investere i elbiler.

Bump på vejen
Det længe ventede gennembrud for elbilen kan meget vel være lige rundt om hjørnet. Klimapanelets undersøgelse viser nemlig at over 60 % af de adspurgte medlemmers organisationer går med overvejelser om at investere i elbiler inden for de næste fem år.

Men hvis vejen skal banes for elbiler på de danske veje, er der dog stadig et par bump som skal udjævnes, hvis man spørger Klimapanelets medlemmer.

Forbedret batterilevetid og en længere kilometer-rækkevidde står højt på ønskesedlen hos den del af de adspurgte, der endnu ikke har investeret i elbiler.

Værd at vide:
Klimapanelet er et webbaseret netværk, hvor danske klimaprofessionelle har mulighed for at hente inspiration til deres arbejde, samt dele deres viden og udfordringer med andre medlemmer.

Den omtalte undersøgelse er gennemført som en web-survey blandt klimapanelets 500 medlemmer i april og maj 2012. Svarprocenten var 25 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093