23948sdkhjf

Danske virksomheder i grønne partnerskaber

Med fokus på energi, miljø, olie og gas skal danske virksomheder nu i stigende grad til at samarbejde med partnere i Ghana.
Det mener i hvert fald Eksportforeningen, der har vundet et udbud fra Danida om at skabe rammerne for partnerskaber mellem virksomheder i Danmark og Ghana.

Eksportforeningen er derfor nu på udkig efter minimum 10 danske virksomheder, som er interesserede i at etablere et partnerskab med en lokal ghanesisk partner. Målet er at finde to-tre potentielle samarbejdspartnere til hver dansk virksomhed, og derved skabe en god mulighed for, at den enkelte virksomhed kan finde den rette partner. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Projektet går i gang i efteråret 2012 og kulminerer den 5.-8. november, hvor de danske virksomheder tager til Ghana og gennemfører møder med de potentielle partnere. I Ghana skal virksomhederne desuden deltage på en messe, der har fokus på energi, miljø og olie/gas.

Selve projektet vil primært have fokus på vand og energi, herunder vedvarende energi og olie/gas. Derudover vil virksomheder inden for sundhed, fødevarer og landbrug også have mulighed for at deltage i den matchmaking-delegation, Eksportforeningen sender til Ghana i november.

Stort potentiale i Ghana
Det vestafrikanske land er et såkaldt ”Danida Partnerland”, men aktivitetsniveauet fra danske virksomheder har de seneste år været faldende. Derfor vil Danida og Eksportforeningen nu igangsætte aktiviteter for at øge interessen for Ghana.

Ghana, der har cirka 25 millioner indbyggere, oplever i disse år en årlig BNP-vækst på omkring 8 pct. Det vestafrikanske land er ved at udvikle sig til at blive ét af de større, olieproducerende lande, og der er kommet øget fokus på bæredygtig udvikling, energieffektivitet og beskyttelse af miljøet, hvilket gør Ghana til et interessant marked for danske virksomheder, skriver Eksportforeningen.

Værd at vide
Danida Business Partnership programmets overordnede mål er at støtte bæredygtig udvikling og at bidrage til at reducere fattigdom i Danida-partnerlandet. Programmets mere kortsigtede mål er vidensdeling mellem den danske virksomhed og den lokale partner, som også skal indbefatte forbedring af arbejds- og levebetingelserne for fattige, samt forbedre konkurrenceevnen for den lokale virksomhed.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062