23948sdkhjf

Danske forskere mænger sig med eliten

Ny samarbejdsaftale med Stanford University giver adgang til eliteforskning på energiområdet.
En aftale mellem Styrelsen for Forskning og Innovation og Stanford University, SUNCAT (Center for Interface Science and Catalysis) giver danske forskere adgang til den absolutte elite inden for forskning på energiområdet.

I løbet af de kommende år vil en række danske forskere få muligheden for at få foden inden for i et af verdens førende forskningsmiljøer på Stanford University takket være en aftale, som Styrelsen for Forskning og Innovation har indgået med SUNCAT.

Aftalen med SUNCAT sker som et led i en strategisk satsning på at skabe flere forbindelser mellem dansk og amerikansk forskning.

Vigtig viden til Danmark
På SUNCAT fokuserer forskerne på de reaktioner, der giver mulighed for at ændre den måde vi producerer, opbevarer og bruger energi på i dag.

- Jeg er meget tilfreds med, at denne aftale er kommet på plads. Energiområdet er strategisk meget vigtigt for Danmark, og Stanford er i den absolutte verdenselite inden for forskningen på området. Med samarbejdet kommer vi derfor til at hente særdeles vigtig viden hjem til Danmark, siger direktør i Styrelsen for Forskning og Innovation, Hans Müller Pedersen.

Nogle af de områder og processer, der skal samarbejdes omkring, er omsætning af sollys til brændstoffer (kunstig fotosyntese), brændselsceller, nye batteri-typer, elektrokemisk produktion af ammoniak, syntesegas reaktioner og omsætning af biomasse til brændstoffer og basiskemikalier.

Værd at vide
Forskere fra de danske universiteter kan allerede nu søge om et ophold på SUNCAT
Stanford University er et af verdens højst rangerede universiteter og har fostret 27 nobelprismodtagere.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094