23948sdkhjf

Klage sætter stopper for storstilet ESCO-projekt

Egedal Kommune har foreløbigt opgivet at realisere et større EU-udbud til 76,5 mio. kr., som ellers blev vundet af Schneider før sommerferien.
Politikerne i Egedal Kommunes byråd godkendte før sommerferien en anlægsbevilling på 76,5 millioner kroner, der skulle have realiseret et ESCO-projekt med energieffektivisering af op mod 32 kommunale bygninger.

Kommunen valgte det mest økonomisk fordelagtige tilbud fra Schneider A/S, men efterfølgende har NCC A/S klaget over afgørelsen til Klagenævnet for Udbud, der har givet klagen opsættende virkning, mens sagen behandles.

På den baggrund har Egedal Kommune valgt at annullere EU-udbuddet og trække anlægsbevillingen tilbage med henblik på at udarbejde et nyt udbud.

- Vi er bestemt ikke enige i nævnets vurdering, der fremstår som en meget snæver juridisk afgørelse, men vi tror ikke meget på, at nævnets vurdering ændrer sig, når sagen er færdigbehandlet. Derfor annullerer vi EU-udbuddet, siger planudvalgsformand Ib Sørensen.

Kommunalbestyrelsen har i stedet besluttet, at gennemføre en række projekter i mindre målestok, der energioptimerer udvalgte bygninger for 20 millioner kroner med eksempelvis klimaskærm, solvarme, energirigtig belysning m.m.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11