23948sdkhjf

Nature Energy har brug for mere biomasse i Køng Mose

Aldrig snart var anlægget sat i drift og indviet med pomp og pragt, før der blev behov for at udvide biogasanlægget i Køng Mose.

Det er allerede blevet nødvendigt at køre 50 procent mere biomasse på anlægget for at få den samme mængde gas ud i den anden ende.

Det skriver TV2 Øst.

Årsagen er at sammensætningen af biomassen har ændret sig, således at der ikke er helt så meget energi i den – hvorfor Nature Energy, der ejer anlægget, gerne ser, at der skrues op for mængden af tilført biomasse fra 300.000 til 450.000 tons.

- Vi har bedt om at få en tilladelse til at tage flere biomasser ind på vores biogasanlæg i Køng. Det er for at skabe noget mere fleksibilitet i vores biomasse-sammensætning, siger Ole Hvelplund, adm. direktør i Nature Energy til TV2 Øst. 

Anlægget er dimensioneret til det og skal derfor ikke underlægges en fysisk udvidelse. Det drejer sig ene og alene om at få lov til at køre en større mængde biomasse på. 

Ole Hvelplund slår fast, at det ikke drejer sig om at selskabet har lavet fejlberegninger, men at der er sket en del, siden selskabet lavede den første ansøgning til kommunen vedrørende anlægget for tre år siden. 

Med den øgede mængde af biomasse, der skal tilføres anlægget, skal der blandt andet flere lastbiler til og fra anlægget - eventuelt lugt- og støjgener til følge.

Derfor har Nature Energy ansøgt Vordingborg Kommune om at få udarbejdet en ny miljøkonsekvens-vurdering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.406