23948sdkhjf

Genbrug af vindmøller sikrer bæredygtighedspris

Hedensted Kommunes Bæredygtighedspris 2022 går i år til den blot fire år gamle virksomhed Navitas Wind.

Det er kommunens Klimaråd, der i år for anden gang uddeler Bæredygtighedsprisen til en lokal virksomhed, der har gjort sig særligt bemærket inden for den grønne omstilling. Prisen gives således til en virksomhed som bidrager til markante CO2-reduktioner, som har satset på nye, bæredygtige løsninger, og som inddrager medarbejderne i den bæredygtige udvikling.

Navitas Wind påtager sig alt fra transport til installation, montering og kvalitetssikring af genbrugte vindmøller. Ikke mindst forretningsmodellen med genbrug af landbaserede vindmøller imponerer dommerkomitéen. Men også at virksomheden har demonstreret udsyn og i dag arbejder på hele det europæiske marked for udbredelse af grøn strøm, lægger dommerne til grund for, at valget er faldet på netop den.

Virksomheden startede i Skanderborg i 2019, men har for alvor fået vind i de økonomiske sejl efter, at de ved sidste årsskifte flyttede til Lundagervej i Hedensted. To år i træk har virksomheden været nomineret som EY Entrepreneur Of The Year i startup-kategorien i region Syd- og Sønderjylland.

De to direktører, Kuno og Martin Jacobsen, har sammenlagt mere end 40 års erfaring fra vindmøllebranchen og lægger stor vægt på at opkvalificere medarbejderne og på at skabe en virksomhed, hvor medarbejderne trives.

- Vi er både glade og stolte over, at vi i vores kommune huser en virksomhed som Navitas Wind A/S. Virksomheden har med sin forretningsmodel fundet løsninger som gør, at man i områder, hvor det ikke er muligt – eller hvor man ikke ønsker - at opstille større vindmøller, alligevel kan bidrage til den nødvendige grønne omstilling, lyder det i en udtalelse fra Klimarådet.

- Vi er utroligt glade og beærede over at modtage denne pris. Det gør os glade, at den kommune, vi har til huse i, ser og anerkender vores indsats for bæredygtighed på denne måde, tilføjer Kuno Jacobsen, CEO hos Navitas Wind.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125