23948sdkhjf

Stadig ingen fremgang i ledigheden

- Men situationen er ikke alarmerende, lyder det fra Dansk Erhverv.
Ledigheden stiger fortsat lidt. Antallet af ledige er med en enkelt undtagelse steget konstant siden marts og ledigheden ligger nu på 165.500 personer svarende til uændret 6,3 procent af arbejdsstyrken.

- Faldet i den sæsonkorrigerede ledighed i 2011 skabte en forhåbning om, at den pæne udvikling ville fortsætte igennem 2012, og at den negative udvikling på arbejdsmarkedet var vendt til fremgang. Billedet har dog været et noget andet i 2012, hvor bruttoledigheden har været konstant stigende igennem årets første 10 måneder. Heldigvis har der ikke har været tale om voldsomme stigninger, udtaler arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen, Dansk Erhverv.

Ledigheden er ikke alarmerende høj
Men selvom ledigheden er steget, er den, i et historisk perspektiv, ikke alarmerende høj. Og ifølge Ole Steen Olsen er mobiliteten på arbejdsmarkedet stor med mange jobåbninger.

- En opsigelse er ikke ensbetydende med en lang periode på dagpenge. Men så længe ledigheden stiger, skaber det desværre en yderligere nervøsitet hos befolkningen, hvilket resulterer i lavere privatforbrug, højere opsparing og generelt større forsigtighed i privatøkonomien. Dermed er den stigende ledighed blot endnu et slag for dansk økonomi, som kan være med til at holde Danmark i lavvækst, siger han.

Bag om tallene fra Danmarks Statistik
Ledigheden stiger fortsat mest for de ældste, hvor ledigheden både blandt de 50-59-årige og 60-64-årige er steget med 0,1 procent. Derimod er ledigheden blandt de 16-24-årige faldet med 0,1 procent, imens de øvrige aldersgruppers ledigheds-procenter er uændret. Ledigheden blandt de 50-59-årige er nu på 6,3 pct. og 4,0 pct. blandt de 60-64-årige.

For både mænd og kvinder er ledigheden steget med 0,1 procent. Mændenes ledighed er nu på 6,4 procent, mens kvindernes er på 6,3 procent. Der er dermed 86.400 ledige mænd og 79.100 ledige kvinder.

København by og Bornholm havde med 7,8 procent den højeste ledighed i oktober. De fleste landsdele havde uændret ledighed fra september til oktober, men ledigheden steg dog i Københavns omegn, Bornholm, Sydjylland og Vestjylland.

Kilde: Dansk Erhverv / Danmarks Statistik

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125