23948sdkhjf

Danske vindmøller hitter i Sydafrika

Vindmølleproducenterne har nu fået deres helt store gennembrud på Afrikas vigtigste marked.
Den sydafrikanske regering planlægger at opstille 20.000 MW inden 2030, og selv om der først lige er blevet taget hul på satsningen, har de danske vindmølleproducenter lagt sig i førerfeltet. I alt har der været 1.200 MW i udbud, og af disse er Vestas blevet valgt til foretrukken leverandør på 36 procent.

- Det er kulminationen på et langt forløb, og det er et gennembrud, at der kommer kontrakter ud af det. Der er tale om et vigtig marked for Vestas, og det er bestemt glædeligt, at vi nu kan gå over målstregen, siger salgsansvarlig for Vestas’ satsning i det syd- og østlige Afrika og Benelux-landene, Phylip Leferink, til Børsen.

Vil bygge ny vingefabrik
Men det er ikke blot Vestas, der har succes i Sydafrika. Konkurrenten Siemens Wind Power har nemlig vundet en ordre på 138 MW.

Derudover er også vingeproducenten LM Wind Power optimistisk med hensyn til mulighederne i Sydafrika. Det endda så meget, at koncernen planlægger at åbne en fabrik med 150 ansatte dernede.

Kommunikationsdirektør hos LM Wind Power, Christopher Oliver Springham, bekræfter, at man er i dialog om etableringen af en fabrik og understreger, at alene de enorme transportomkostninger, der vil være ved transport af vinger til Sydafrika vil kunne retfærdiggøre en etablering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172