23948sdkhjf

Solceller skal ikke bremses yderligere af lokalplaner

Tænkt på klimaet, når I laver lokalplaner, lyder budskabet fra Dansk Byggeri til kommunerne. Baggrunden er en sag i Kalundborg, solceller skal pilles ned, da de strider mod lokalplanen.
- Det er et rigtig uheldigt, hvis kommuner laver lokalplaner, der betyder, at private ikke kan sætte solceller op på deres huse. Regeringens nye regler for solceller gør det langt mindre attraktivt for private at sætte solceller op. Derfor er det vigtigt, at kommunerne ikke også sætter en forhindring op for private, der tænker på miljøet, siger branchechef i Dansk Byggeri, Torben Kaas.

Regeringen har netop indført nye regler der betyder, at solcelleejere får mindre for solcellestrøm, de ikke selv når at bruge. Derfor tager det nu omkring 21 år at betale et solcelleanlæg til et parcelhus tilbage, hvor selv samme anlæg med de gamle regler tog ti år at betale tilbage. Derfor er det ekstra vigtigt, at kommunerne ikke også gør det besværligt for boligejere at investere i solceller, lyder budskabet fra Dansk Byggeri.

Risikerer at dræbe investeringslyst
I Kalundborg har en borger netop fået påbud om at pille de solceller ned, som han satte op i sommer, fordi de er i strid med lokalplanen.

- Lokalplaner skal naturligvis tage hensyn til områdets æstetik, men det er vigtigt, at politikerne passer på, at de ikke er med til at bremse en energirigtig udvikling, som borgerne frivilligt bidrager til, siger Torben Kaas.

Han understreger, at han ikke har en holdning til, hvorvidt solcellerne i den konkrete sag fra Kalundborg skal pilles ned.

- I Dansk Byggeri opfordrer vi kommunalpolitikerne til at tænke sig rigtig god om, når de laver lokalplaner, så politikerne ikke dræber borgernes engagement og investeringslyst i grønne og klimavenlige tiltag. Vi ved, at når folk først selv er blevet energiproducenter, så bliver de også mere bevidste om deres energiforbrug, siger Torben Kaas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109