23948sdkhjf

Det sker: Ny rapport om nordiske energiteknologiske perspektiver

Energistyrelsen og Dansk Energi inviterer til lancering af en ny rapport om de energiteknologiske perspektiver i Norden.
Med overskriften Nordic Energy Technology Perspectives har det Internationale Energi Agentur for første gang udgivet en rapport om det nordiske energisystem. Rapporten præsenterer scenarier, der beskriver, hvordan Norden kan opnå et CO2-neutralt energisystem i 2050.

Få indsigt i rapporten og de nordiske udfordringer den 7. februar 2013 kl. 14.30-17.00 hos Energistyrelsen, Amaliegade 44, 1256 København K.

Her vil Markus Wråke, leder af Energy Supply Technologies, IEA, præsentere indholdet i Nordic Energy Technology Perspectives.

Danske talere og et nordisk panel vil perspektivere rapporten og dens indhold. Arrangementet foregår på dansk.

Rapportens hovedbudskaber er følgende:
• Elforsyningen i Norden skal i det mest ambitiøse scenarie gøres uafhængig af fossile brændsler inden 2050, og vindkraft alene skal udgøre 25 procent af elforsyningen. Dette medfører behov for større fleksibilitet via bedre elforbindelser mellem de nordiske lande og resten af Europa.
• Alle industrisektorer skal bidrage til energieffektiviseringen, og lagring af kulstof bliver en nøgleteknologi. Industrien skal halvere anvendelsen af fossile brændsler.
• Transportsektoren skal levere den mest dramatiske sænkning af emissionerne fra 80 til 10 mio. tons CO2 i 2050. Det indebærer blandt andet massiv satsning på elbiler og biobrændstoffer, men også her er der behov for substantiel energieffektivisering.
• CO2-emissionerne fra byggesektoren skal reduceres fra 45 til 10 mio. tons CO2 inden 2050. Dette kræver, at energibesparelser i den eksisterende bygningsmasse fremmes mest muligt.

Tilmelding til lanceringen foregår via Dansk Energi’s hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141