23948sdkhjf

Ministre vil forhindre energiafgift på sankebrænde

Energiafgift på sankebrænde er helt ude i skoven, mener Holger K. Nielsen og Martin Lidegaard. De vil nu forsøge at hindre sankebrænde i at blive omfattet af afgiften.
Hvis sankebrænde bliver omfattet af den kommende energiafgift, som regeringen vil lægge på biobrændsel, bliver det dyrt for landets 750.000 danskere med brændeovn. Og desuden vil skatten blive stort set umulig at indkræve og kontrollere, mener skatteminister Holger K. Nielsen. Det skriver Ritzau ifølge EPN.dk.

Ifølge EPN.dk finder skatteministeren idéen om, at sankebrænde skal være omfattet af energiafgiften for ”dybt mærkværdig,” og heller ikke klima-, energi- og bygningsminister, Martin Lidegaard, er nogen fan.

- Jeg tror alle partier er enige om, at det med at afgiftsbelægge sankebrænde forekommer ikke som nogen hensigtsmæssig vej frem, siger Martin Lidegaard ifølge EPN.dk. Og han forsætter:

- Men det er sådan, at alt skat i Danmark, skal efterfølgende godkendes i EU, for at sikre, at der ikke sker nogen diskrimination. Derfor kan vi ikke udstede nogle garantier andet end den, at det vil vi kæmpe for.

Skulle den kamp mislykkedes for de to ministre, kan danskerne se frem til en fordobling af prisen på sankebrænde. De seneste 10 år har sankebrænde kostet omkring 150 kr. pr. rummeter plus moms. Bliver sankebrænde omfattet af afgiften, betyder det en prisstigning på omkring 165 kr. pr. rummeter. Det skriver EPN.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063