23948sdkhjf

USA vil sende billig gas til Europa

Amerikansk gasselskab forbereder sig på at krydse Atlanten og afsætte billig naturgas på det europæiske marked.
Efter for alvor at have ramt ”guldåren” med skifergas har USA over de seneste år på det nærmeste oplevet en regulær energirevolution med lave energipriser som følge. En revolution, der hidtil primært er kommet amerikanerne til gode, men om kort tid skal blandt andet det europæiske marked også have del i den billige naturgas fra USA. Det skriver Børsen.

Det amerikanske gasselskab Cheniere Energy i Texas, der tidligere har importeret gas fra udlandet, planlægger ifølge avisen lige nu at blive det første selskab til at eksportere USA’s naturgas. Og det til priser, der kan give besparelser på 30-40 procent i Europa og Asien. Og går det som Cheniere Energy håber, så vil selskabet i løbet af fem år være klar med et ti milliarder kroner dyrt eksportanlæg til at eksportere naturgas til blandt andet Europa og Asien.

Ifølge Børsen forventer Cheniere Energy at kunne sælge flydende naturgas til Europa, der er cirka 4,3 dollar billigere end de nuværende priser. Det svare til et prisfald på omkring 35 procent. Til Asien er besparelsen lidt større. Her forventer selskabet at kunne sælge gassen 5,55 dollar billigere end de nuværende priser svarende til et prisfald på 37 procent.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064