23948sdkhjf

Vestas fortsætter slankekur

Vestas-toppen er i gang med at undersøge mulighederne for et frasalg af flere af koncernens 28 fabrikker og dermed reducere medarbejderstaben med 2.000 mand i 2013.
Driftsdirektør og medlem af Vestas-direktionen Jean-Marc Lechêne fastslår i en snak med Jyllands-Posten, at Vestas` produktionsmæssige kapacitet ligger ”over det nuværende markedsniveau” og der derfor er plads til frasalg af op til flere af koncernens fabrikker.

Medarbejderstaben har været på en kraftig slankekur i 2012 og er stort set tilpasset det aktuelle niveau. Men da det er forventningen, at antallet af afskibninger falder med 21 pct. i indeværende år er det derfor planen, at medarbejderstaben skal reduceres yderligere i takt med et eller flere frasalg. Det skriver Jylladns-Posten.

Ditlev Engel løftede sløret for dette allerede ved offentliggørelsen af regnskabet for 3. kvartal, hvor han vurderede, at medarbejderstyrken i 2013 skal reduceres med 2.000 mand, fra 18.000 til 16.000 ansatte globalt.

Det er endnu uvist, hvor mange fabrikker Vestas helt konkret venter at skille sig af med som led i den nye produktionsstrategi.

Mens Vestas-toppen venter på købere til koncernens fabrikker, varsler Jean-Marc Lechêne, at Vestas vil åbne overfor at producere ikke-følsomme produkter til konkurrenter i vindmøllebranchen samt dele og komponenter til helt andre industrier.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125