23948sdkhjf

Beslutning om slutdepot for atomaffald udskudt

En afklaring om hvor atomaffaldet fra Risø skal deponeres har forsat lange udsigter. To løsningsmodeller strider nemlig imod en beslutning, som Folketinget træf i 2003.
Sundhedsminister Astrid Krag mødtes 21. november med gruppeformændene fra Folketingets partier for at drøfte, hvordan man skulle tilrettelægge den videre proces med at finde et opbevaringssted til det radioaktive affald fra Risø.

På mødet var der blandt partierne generel enighed om, at man skal fortsætte den planlagte proces med at finde det bedst egnede sted i Danmark til at huse et slutdepot for lav- og mellemradioaktivt affald. Og samtidig var partierne enige om, at man sideløbende med den planlagte proces skal afsøge mulighederne for at deponere alt affaldet – og ikke kun 233 kg. særligt langlivet affald – i udlandet, og undersøge, om det er muligt at opbevare affaldet i længere tid i et mellemlager.

Begge de sidstnævnte løsningsmodeller er imidlertid i strid med den beslutning, som et enstemmigt Folketing vedtog i 2003. Derfor har regeringen skullet forholde sig til, om det er muligt at igangsætte yderligere initiativer, som ikke er besluttet i Folketinget, og hvordan den videre proces i givet fald skal tilrettelægges. Det oplyser Sundhedsministeriet.

For at have et samlet beslutningsgrundlag, har regeringen nu besluttet at vente med at indsnævre antallet af mulige placeringer for et slutdepot i Danmark fra seks til to, til efter den strategiske miljøvurdering foreligger i slutningen af 2013.

Folketingets Sundheds- og Forebyggelsesudvalg, Miljøudvalget, Klima-, Energi- og Bygningsudvalget samt Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser blev torsdag orienteret om den reviderede proces.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094