23948sdkhjf

DONG kommenterer beretning fra Rigsrevisionen

Rigsrevisionen har onsdag offentliggjort sin beretning om DONG Energy - en beretning som energiselskabet i store træk kan nikke genkendende til.
I beretningen lægger Rigsrevisionen vægt på, at DONG Energy siden fusionen i 2006 har forfulgt en strategi med henblik på at omlægge selskabets forretningsmodel for at sikre det fremtidige indtjeningsgrundlag. Det er sket gennem investering i opbygning af to nye forretningsområder indenfor offshore vind og olie- og gasproduktion. Det er i dette lys, at selskabets store investeringer og økonomiske resultater skal ses.

- Vi synes Rigsrevisionen har udarbejdet en grundig beretning, og konklusionerne svarer i vidt omfang til vores eget billede af DONG Energy. Beretningen peger på, at DONG Energy er midt i en stor omstilling, og at selskabets økonomi er forværret, som følge af omfattende investeringer og uforudsete tab i gasmarkedet i 2012, der sætter nøgletallene under pres, siger DONG Energy's administrerende direktør Henrik Poulsen.

Rigsrevisionen konkluderer, at DONG Energy's soliditet i perioden 2007-2011 har været tilfredsstillende, men konkluderer også, at 2012 var et problematisk år med utilfredsstillende indtjening for DONG Energy. Hertil siger Henrik Poulsen:

- Det er korrekt, at 2012 ser ud til at blive et problematisk år for DONG Energy. Som vi redegjorde for i forbindelse med kvartalsregnskabet i november 2012, er DONG Energy, i lighed med andre store energiselskaber, blevet hårdt ramt af udviklingen på gasmarkedet, og vi har derfor udover driftstabet måttet foretaget en række nedskrivninger, der påvirker selskabets hensættelser, rentabilitet og soliditet i 2012.

Henrik Poulsen understreger, at ledelsen allerede har taget en række initiativer, der skal styrke DONG Energy's indtjening og kapitalstruktur.

- I forbindelse med den nye strategi, som vi præsenterer den 27. februar, vil vi også give en opdatering på arbejdet med den finansielle genopretningsplan.

- Vi vil nu studere Rigsrevisionens beretning nærmere med henblik på at tage hånd om de områder, hvor vi kan gøre det bedre, siger Henrik Poulsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112