23948sdkhjf

DONG Energy udbygger havmølle-føring

Hver femte vindmølle opført på havet i Europa i 2012 er opstillet og ejet af DONG Energy.
Det viser den europæiske brancheforening, EWEA’s, årlige opgørelse over udviklingen indenfor havvindmøller i 2012. Dermed er DONG Energy helt i front på det europæiske marked for havmøller.

I 2012 kunne DONG Energy fejre, at selskabet fik første strøm fra Anholt Havmøllepark i Danmark, havmølleparkerne Lincs og London Array i England og at havmølleparken Walney i England på i alt 367 megawatt kom i fuld drift.

Det glæder DONG Energy, der de seneste år har investeret stort i havmøller og i omstillingen af energi produceret på konventionelle kraftværker til vedvarende energi.

- I DONG Energy er vi midt i en omstilling fra at have produceret en stor del af vores energi fra konventionelle kraftværker til vedvarende energi, hvor energi fra havmøller er en central del. Det, at vi igen i 2012 er førende i at udvikle og opføre havmølleparker, bekræfter os i, at det er et område, hvor vi har et kompetenceforspring i forhold til vores konkurrenter, siger Morten Hultberg Buchgreitz, viceadministrerende direktør i DONG Energy Wind power.

Opgørelsen viser bl.a., at DONG Energy ved udgangen af 2012 har en markedsandel på 22 procent af det samlede marked for havvindmøller.

Havvind er en fornuftig investering
Siden 2006 har DONG Energy gennemført investeringer for mere end 80 mia. kroner, hvor hovedparten af investeringerne er foretaget i offshore vind og olie- og gasproduktion.

- Offshore vind er blevet en helt central del af DONG Energy’s forretning og bidrager i stigende grad til vores indtjening. Jeg forventer, at vi i 2013 for alvor vil forbedre vores indtjening fra vindmøllerne, når parkerne Lincs og London Array i England samt Anholt Havmøllepark vil komme i fuld drift, siger Morten Hultberg Buchgreitz.

Foruden havmølleparkerne Lincs og London Array i England og Anholt Havmøllepark i Danmark, er DONG Energy ved at opføre West of Duddon Sands i England samt Borkum Riffgrund 1 i Tyskland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125