23948sdkhjf

Grøn bilteknik skal belønnes

Prisen bør ikke være afgørende for, hvor stor afgift der skal lægges på biler, mener danskerne. I stedet bør afgifterne baseres på, hvad bilen kan.
Langt hovedparten, 80 pct., af danskerne, mener, at registreringsafgiften skal afhænge af, hvad bilen kan, og ikke hvad det har kostet at lave den. Det viser en meningsundersøgelse foretaget af Voxmeter på vegne af Bilbranchen i DI.

– Dermed er danskerne helt på linje med branchen. Tiden er kommet til at lægge den danske registreringsafgift om. For os er det afgørende, at vi går fra at se på bilernes værdi til at se på teknik. Og at vi får en overgangsordning, der sikrer arbejdspladser, ved at give branchen tid til at omstille sig, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen.

Ny teknologi koster
Han påpeger, at det er dyrt at udvikle nye teknikker til biler. Det betyder, at produktionsprisen på eksempelvis hybridbiler eller biler med nyt sikkerhedsudstyr, ofte er højere, end den er for biler, der i højere grad er baseret på kendt teknologi. Ifølge undersøgelsen er befolkningen i region Sjælland dem, der ser CO2-udledningen fra bilerne som det største problem. Direktør Tom Frederiksen, Bin2Bil i Holbæk, bekræfter da også, at kunderne efterspørger de miljøvenlige biler.

– Vores kunder går efter økonomi og teknik. Men de er f.eks. ikke så villige til at betale ekstra for ny teknik, der ikke følger bilen som standard. Det betyder f.eks., at det kan være svært at sælge systemer, der øger sikkerheden. Det vil klart gå nemmere, hvis man omlægger afgiften efter, hvad bilen kan, siger Tom Frederiksen.

Nordjyder mindst begejstrede
Beboerne i Nordjylland er, ifølge undersøgelsen, dem, der er mindst begejstrede for en omlægning af registreringsafgiften. Her er det ”kun” 75 pct., der er for en omlægning.

– I Nordjylland har vi godt med frisk luft, men derfor behøver vi jo ikke svine den til. I dag er det mere miljømæssigt korrekt at køre i en BMW hybrid end at køre i en Lada. Lad os nu fremtidssikre, at vi kan beholde fleksibiliteten med at bo i oplandskommunerne og stadig køre
der hen hvor jobbene er, siger forhandler Peter Kjærsgaard, adm. direktør hos Kjærsgaard Auto Aalborg A/S.

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113