23948sdkhjf

Forbrændingsanlæg i verdensklasse

Københavns nye forbrændingsanlæg på Amager bliver i den absolutte verdensklasse, når det gælder energiudnyttelse og håndtering af giftig udledning.
Hvis alle danske forbrændingsanlæg havde samme energieffektive profil, ville vi kunne hente 1.5 mia. kWh elektricitet mere ud af affaldshåndteringen og samtidig årligt reducere CO2-udledningen med 441.000 tons. Det skriver Siemens i en pressemeddelelse.

Det ser ud til at blive noget nær en verdensmester i affaldsforbrænding, der kommer til at stå færdig i november 2016, hvor den nye udgave af Amagerforbrænding skal indvies. 29 procent af det affald, der forbrændes, bliver omdannet til el, og det er ifølge Siemens markant over Danmarks 27 andre anlæg til affaldshåndtering, hvor kun i gennemsnit 15 procent bliver til strøm.

Hvis alle danske forbrændingsanlæg var lige så effektive, ville Danmark kunne spare produktionen af 1,5 mia kWh. Det svarer til forbruget i mere end 370.000 husstande. Hvis denne strøm skulle produceres på anden vis i Danmark, ville det medføre en yderligere udledning af CO2 på 441.000 tons, skriver Siemens.

Det er ikke mindst forbedringerne i dampturbine og fjernvarmeanlægget, der har medført den øgede effektivitet, og den vil kunne mærkes, når Københavnerne trækker strøm.

Ifølge siemens bliver Amager Bakke på sin vis en form for Smart grid komponent, som skal være med til at sikre omstillingen af det danske energisystem til vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11