23948sdkhjf

Paneldiskussion om fremtiden for energiskiftet

Eksperter fra erhvervsliv og politikkens verden åbner New Energy Husum-messen.
Messechef Peter Becker og en række eksperter fra erhvervslivet og politik har her til formiddag åbnet branchemessen New Energy Husum med en nøgletale om energiskiftet og en paneldiskussion. Indtil den 24. marts vil over 300 udstillere fra hele porteføljen af vedvarende energi præsentere deres produkter og tjenester på messeområdet i nordtyske Husum.

- Det har i efterhånden 11 år været vores mål med New Energy Husum at styrke virksomhederne på området vedvarende energi ved at give dem en international platform og at oplyse borgerne om brugen af alle vedvarende energikilder, forklarede messechef Becker i sin tale. De traditionelt set stærkeste udstillersegmenter er igen i år biomasse/biogas, små vindmølleanlæg og solceller. Andre vigtige messeemner er: vandenergi og passive huse samt oplagring og elektromobilitet.

Den politiske medvind skal udnyttes
Stephan Schwartzkopff fremhævede i sin nøgletale, at det "hinsides energiskiftet er blevet tid til en ny normalitet”. Talsmanden for bestyrelsen i kompetencenetværket Nachhaltige Mobilität krævede blandt andet "pålidelige rammebetingelser for vedvarende energi og støtte til bæredygtige mobilitetssystemer”.

- Energiskiftet er en økologisk nødvendighed og samtidig en økonomisk chance. Også og i særdeleshed for Schleswig-Holstein og for udstillerne her på New Energy, udtalte Ralph Müller-Beck, departementschef i Schleswig-Holsteins ministerium for økonomi, arbejde, trafik og teknologi.

- Vi ønsker at skabe værdi og arbejdspladser. Hvis energiskiftet skal finde sted her hos os, og hvis vi endnu engang ønsker at være pionerer på området, så bliver alle aktører i landet nødt til at være sig bevidste om, at samarbejdet skal styrkes, uddybede Müller-Beck. Han opfordrede de omkring 300 tilskuere til at udnytte de naturlige betingelser og den politiske medvind i Schleswig-Holstein og at samle styrkerne.

- Det drejer sig i forbindelse med energiskiftet ikke kun om en "indstilling af atomenergien", om en udskiftning af energikilderne og en ændring af energimikset. Det drejer sig i langt højere grad om en ændring af den måde, vi producerer, fordeler og forbruger energi på, supplerede Benn Olaf Kretschmann, direktør i Stadtwerke Husum GmbH.

- Energiskiftet har ikke et teknisk, men frem for alt et samfundsmæssigt aspekt. Der er tale om en transformationsproces, som ledsager den fuldstændige fornyelse af forsyningssystemerne, forklarede Kretschmann.

Skabelse af grønne arbejdspladser
Peter Rathje, direktør i virksomheden ProjectZero, så på nabolandet Danmark. Det offentligt-private partnerskab spiller en afgørende rolle for realiseringen af visionen om at forvandle Sønderborg Kommune til en CO2-neutral region inden 2029 og dermed skabe bæredygtig vækst og en række nye grønne arbejdspladser.

- I grænseregionen har vi både ressourcerne og kompetencerne til at klare opgaven med at opnå Tysklands og Danmarks energi- og klimamål, udtalte Rathje og fortsatte:

- Ved at styrke samarbejdet og opnå en bedre deltagelse fra byernes side vil det lykkes os at reducere afhængigheden af nationale løsninger, skabe plads til innovation, virksomheds- og borgerdeltagelse og ny vækst samt grønne arbejdspladser.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078