23948sdkhjf

Ingen svar fra Lidegaard på konference for solenergi

På torsdagens internationale solenergikonference i København fik deltagerne alligevel ikke mulighed for at udspørge ministeren om detaljerne i de udmeldte ændringer i støtten til solcellestrøm.
Torsdagen igennem var der på den internationale solenergi-konference ’The Solar Future Denmark’ dukket forskellige problemstillinger og usikkerheder op i forhold til betydningen af den lovændring for støtte til solcellestrøm, som Klima-, Energi- og Bygningsministeriet onsdag fremlagde.

Deltagerne fra solcellebranchen så derfor frem til, at klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard, som den sidste oplægsholder kunne redegør for den seneste ændring og gøre de fremmødte klogere på betydningen.

Desværre måtte arrangørerne imidlertid kort før ministeren skulle have talt meddele de skuffede solcellefolk, at ministeren var strandet i Bruxelles.

Som erstatning havde Martin Lidegaard dog sendt ministeriets afdelingchef, Anne Højer Simonsen, til at redegøre for lovgivningen i forhold til solcellestøtten. Og afdelingschefen fik lov at stå på mål for nogle af de spørgsmål konferencedeltagerne, der i løbet af dagen havde samlet sammen.

Tidslinjen for nye regler er endnu uvis
Et af de spørgsmål der gik igen handlede om tidshorisonten for de nye regler for 400 kW solanlæg. Kommer reglerne til at gælde fra man investerer i anlægget, fra man etablerer anlægget eller først fra, at man slutter det til elnettet?

- Tidslinjen er endnu ikke specificeret, fordi vi endnu ikke kender omfanget af denne type anlæg, og fordi vi ikke ønsker at påvirke folks adfærd, sagde Anne Højer Simonsen og hentydede sandsynligvis til den stigning, vi sidste efterår så i investeringerne i små private solcelleanlæg, efter at Lidegaard havde meldt ud, at ordningen ville blive ændret.

Anne Højer Simonsen understregede desuden, at selvom det danske solcellemarked lige nu ser ud til at stå stille, så vil der også fremover være et solcellemarked i Danmark – også uden en større statslig støtte.

- Folk siger, at der ikke vil være et solcellemarked uden støtteordninger. Det tror vi ikke på. Lad os ikke overdramatisere det, vi tror, der vil være en overgangperiode, men så vil der komme gang i investeringerne igen, lød det fra Martin Lidegaards stedfortræder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079