23948sdkhjf

Energiforbruget i sommerhuse er steget med 95 procent

Siden starten af 1980’erne er energiforbruget i de danske sommerhuse steget med hele 95 procent.
En opgørelse fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBI) viser, at på 30 år er energiforbruget i sommerhuse vokset med hele 95 procent. Årsagen er blandt andet, at danskerne i stigende grad benytter sommerhusene hele året rundt. Det skriver Børsen.

- Der er 220.000 fritidshuse i Danmark med et samlet elforbrug på 740 GWh. Det giver et gennemsnitligt elforbrug på 3500 kWh. Det er et relativt stort forbrug i betragtning af, at et almindeligt dansk parcelhus bruger 4500 kWh, siger Ole Michael Jensen, seniorforsker i Statens Byggeforskningsinstitut, til Børsen.

Til sammenligning har elforbruget i helårsboliger ifølge, Ole Michael Jensen, ligget konstant siden 1990, mens det for sommerhuse er vokset med 68 procent i samme periode, skriver Børsen.

Behov for energirenovering
Med så stort et energiforbrug i de danske sommerhuse, mener seniorforskeren ifølge Børsen, at det er et oplagt emne at tage op politisk, da der her er et tydeligt behov for energirenovering.

Den opfattelse deler de konservative, der i forbindelse med forhandlingerne om en forlængelse af bolig-jobordningen har foreslået at lade sommerhuse blive en del af ordningen – et forslag som regeringspartierne imidlertid ikke har vist begejstring for.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141