23948sdkhjf

Fjernvarmeselskaber udfordrer Dong

Hvis ikke Dong Energy kan levere billigere fjernvarme, når den nuværende kontrakt udløber med udgangen af 2017, truer selskaber i Trekant-området nu med selv at bygge et kraftvarmeværk.
Det skriver TV Syd.

Fjernvarmen skal være billigere i Trekant-området. Helt konkret så arbejder de lokale fjernvarmeværkers fælles transmissionsselskab, Tvis, på, at fjernvarmepriserne skal sænkes med mellem 1.000 og 1.500 kroner om året i 2018. Derfor har Tvis nu sendt den fremtidige leverance af fjernvarme til 80.000 husstande i udbud, skriver TV Syd.

Dong Energy er i dag hovedleverandør af fjernvarmen med overskudsvarme fra el-produktionen på Skærbækværket. Men det er ikke givet, at Dong Energy også i fremtiden skal levere fjernvarme til Tvis. Fjernvarmeselskaberne bag Tvis har nemlig oprettet et nyt selskab, Trekantområdets Kraftvarmeværk, der på lige fod med Dong Energy skal komme med bud på de fremtidige leverancer.

Kraftvarmeværk til otte milliarder
Hvis det nye selskab vinder udbuddet er det planen at bygge et nyt kraftvarmeværk i Kolding til otte milliarder kroner, som skal fyre med flis, halm og andre former for biomasse, der skal produceres lokalt og dermed skaber op i mod 400 til 500 nye arbejdspladser, skriver TV Syd.

- Hvis DONG kommer med det bedste tilbud, så har vores arbejde med det nye selskab ikke været forgæves. Det vil være udtryk for en sund konkurrence, siger formand for Trekantområdets Kraftvarmeværk, Jens Christian Sørensen, til TV Syd.

Ifølge mediet er en forudsætning for at Dong Energy kan vinde udbuddet, at Skærbækværket ombygges, så forsyningssikkerheden kan sikres.

2. april er deadline for afgivning af tilbud.

Selskaberne bag Trekantområdets Kraftvarmeværk er:
Fredericia Fjernvarme, Gauerslund Fjernvarme, Gårslev Fjernvarme, Kellers Park Varmeværk, Middelfart Fjernvarme, Mølholm Varmeværk, TRE-FOR Varme A/S og Vejle Fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079