23948sdkhjf

Stor interesse for byvarme-koncept

Energiselskabet E.ON har travlt med at hjælpe lokalsamfund i gang med at etablere fjernvarmeselskaber

Siden E.ON i starten af året introducerede konceptet Byvarme, hvor lokale ildsjæle får starthjælp til at etablere fjernvarmeselskaber, har energiselskabet mærket stor interesse.

Således har fem lokale varmegrupper på Sjælland - Glumsø, Tuse Næs, Vemmelev-Forlev, Anisse Nord og Lynge - allerede lavet hensigtserklæringer med E.ON for at få Byvarme til deres by.

Det skriver E.ON i en pressemeddelelse.

- Interessen for fjernvarme har været stor det seneste år – og siden vi introducerede vores Byvarme-koncept og kom ud i landet i starten af året er det gået stærkt – ikke mindst på grund af gode lokale kræfter, der ønsker at fremtidssikre deres by med fjernvarme, fortæller Bjørk Paamand Olsen, varmechef i E.ON.

Helt konkret betyder konceptet, at man som by går sammen i et varme-fællesskab, og dermed deler de faste omkostninger og opnår stordriftsfordele. 

"Det er typisk i byer med naturgas, og over 500 huse, der ikke kan kobles på et stort eksisterende fjernvarmenet, at Byvarme vil være en god løsning," skriver E.ON.

Når man har besluttet sig for Byvarme, skal der oprettes varmenet og et lokalt fjernvarmeanlæg, som E.ON står for at etablere og drifte.

- Fælles er, at det er lokale kræfter, der er aktive og driver processen, og det er en tendens, vi ser i flere af de byer, vi er i dialog med, siger Bjørk Paamand Olsen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: Fjernvarme
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.62