23948sdkhjf

Stort potentiale for energivirksomheder i Mexico

Det mexicanske marked er i rivende udvikling og byder på store muligheder for især den danske energisektor, vurderer Eksportrådet.
Der ligger et stort og uudnyttet potentiale for især den danske energisektor på det mexicanske marked. Det vurderer Eksportrådet, som netop har udarbejdet en konkret vækstplan for Mexico.

Baggrunden er, at Mexico inden for det næste årti forventes at rykke ind i top 10 over verdens største økonomier, og det kan især den danske sundheds- og energisektor lukrere på.

- Danmark og Mexico har allerede et godt og tæt samarbejde i FN og på områder som klima og fremme af global, grøn vækst. Den nye strategi skal sikre, at vi også gør brug af det store potentiale, der er for kommercielt samarbejde med Mexico – til gavn for begge lande, siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF).

En nøgle til USA
Han henviser til, at 35 procent af energien i Mexico vil komme fra vedvarende energikilder i 2026. Og selv om der i dag findes flere danske virksomheder på det mexicanske marked, er der stadig plads til flere.

- Det overordnede mål med strategien er at øge eksporten til Mexico med 50 procent. Især grønne løsninger og sundhedsområdet, hvor dansk erhverv står stærkt, er markeder i rivende udvikling i Mexico, som er den næststørste økonomi i Latinamerika, vurderer udenrigsministeren.

Mexico har en åben økonomi og gode betingelser for virksomhedsdrift. Samtidig er landet også en vigtig nøgle til både det latinamerikanske marked og USA. Det er derfor også en strategisk spiller, når det kommer til at skabe gode vilkår for dansk eksport i hele regionen.

Interesserede virksomheder kan lære mere om Mexico som marked på Eksportrådets Mexicokonferencen, der afholdes den 27. maj på Eigtveds Pakhus, Asiatisk Plads 2 i København.

Læs flere detaljer om konferencen her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078