23948sdkhjf

Lille lyspunkt i beskæftigelsen

Nye beskæftigelsestal vidner om en lille fremgang, og hos Dansk Erhverv håber man, at bunden nu er nået på arbejdsmarkedet.
Dagens beskæftigelsestal for 1. kvartal har været imødeset med stor spænding. Og det er en lille positiv overraskelse, at beskæftigelsen stiger for første gang i to år – om end kun med 0,1 procent, svarende til cirka 2.100 fuldtidsbeskæftigede.

Korrigeret for sæsonudsving og omregnet til fuldtidsbeskæftigelse, steg beskæftigelsen fra 2.140.400 til 2.142.500 personer, dvs. en stigning på ca. 2.100 fuldtidspersoner.

- Trods en svagt faldende ledighed har beskæftigelsen været faldende de seneste tre år – ovenpå det meget kraftige fald i 2009. Det skyldes især lav efterspørgsel på hjemmemarkedet. Og der har været tale om en ond spiral, hvor den forøgede jobusikkerhed i både den private og offentlige sektor i sig selv har været med til at bremse privatforbruget. Derfor er det glædeligt med dagens om end lille fremgang. Man kan håbe på, at bunden nu er nået på arbejdsmarkedet – men tendensen skal fastholdes i mere end ét kvartal, før man for alvor tør tale om en vending, siger Bo Sandberg, erhvervsøkonomisk chef i Dansk Erhverv.

Vækstpakke falder på tørt sted
Det er erhvervsservice, bygge- og anlægsbranchen og dele af den offentlige sektor, der i 1. kvartal trak beskæftigelsen fremad.

- Det er servicesektoren og byggeriet, der sørger for den beskedne fremgang, der trods alt er i den private sektor – og det er også herfra vendingen skal komme i resten af 2013, siger Bo Sandberg.

- Trods dagens spæde vending, er der ingen tvivl om, at vækstpakken med fokus på hjemmemarkedserhvervene byggeri, detailhandel, turisme og længere kredittider til de små og mellemstore virksomheder falder på et tørt sted. For udover at være fornuftige tiltag, kan vækstpakken forhåbentlig også være med til at ændre psykologien i markedet i positiv retning, tilføjer han.

Kilde: Dansk Erhverv

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109