23948sdkhjf

Vestas skyder med skarpt mod utilfredse aktionærer

Vindmølleproducenten kræver nu et søgsmål fra en gruppe amerikanske aktionærer afvist, allerede inden det kommer for en dommer.
I marts brød forhandlingerne med en række utilfredse amerikanske aktionærer sammen. De har sagsøgt Vestas for bevidst at vente med at ændre regnskabsprincipper, hvilket betød, at vindmølleproducenten på den korte bane kunne undgå nedjusteringer og udskudte ordrer. Det skriver Børsen.

Sagsøgerne har hidtil kørt en offensiv strategi, og har blandt andet allieret sig med tidligere Vestas-ansatte som de mener kan bevidne, at Vestas-toppen bevidst har manipuleret med regnskaberne, og de kræver derfor erstatning for det kurstab, de har lidt.

Afviser beskyldninger
Nu går Vestas imidlertid i offensiven. Eftersom det ikke er lykkedes at indgå forlig i sagen, har Vestas i stedet sendt et omfattende svarskrift til retten i USA, hvor alle beskyldninger afvises. Samtidig vil Vestas forsøge at få sagen afvist, inden en dommer skal tage stilling til substansen i sagen.

- Vi og vores juridiske eksperter mener ikke, der er belæg for denne sag, og derfor vil vi gå efter en frifindelse. Det er den strategi, du ser noget mere kød og nogle flere detaljer på nu, siger Lars Villadsen, chef for investorrelationer hos Vestas, til Børsen.

Han vil ikke kommentere på, om Vestas fortsat vil forsøge at indgå et forlig med de utilfredse investorer, men forklarer at et forlig altid vil være en overvejelse i forhold til omkostninger og fordele.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25