23948sdkhjf

Dansk koncept udbredes til den internationale gas- og olieverden

Offshoreenergy.dk har samlet 200 deltagere fra Danmark og 13 andre olie- og gasproducerende lande til business-to-business-arrangement i Esbjerg. Den effektive mødeform udbredes nu til Grønland og Afrika.
Knap 200 repræsentanter fra hele offshoreindustriens forsyningskæde – fra små leverandører og specialister til operatørerne Maersk Oil og Hess samt det statslige olieselskab i Angola, Sonangol – har i dagene 15.-16. maj deltaget i den anden udgave af olie- og gasindustriens store speeddating-arrangement, Oil & Gas International Business2Business Event 2013 (OGIB) i Esbjerg.

OGIB byder i modsætning til konferencer og andre større arrangementer på mulighed for at møde potentielle kunder, leverandører og partnere ved personlige møder a 15 minutters varighed. Deltagerne har på forhånd haft mulighed for at sammensætte et individuelt mødeprogram med op til 17 møder på en dag.

- Mit indtryk fra samtaler med en række af deltagerne er, at der er skabt et stort antal direkte og personlige kontakter mellem virksomheder i branchen, som kan udmønte sig i senere kontrakter og partnerskaber. I sit andet år er OGIB desuden blevet mere international, idet andelen af udenlandske deltagere fra i alt 13 lande er steget fra 16 til 22 procent. Den øgede interesse fra udlandet viser, at business-eventen bliver stadig mere anerkendt uden for Danmark, og at OGIB udvikler sig som et nordeuropæisk træfpunkt for hele forsyningskæden inden for olie- og gasindustrien, siger direktør for Oil & Gas i Offshoreenergy.dk, Peter Blach.

Succesen fra at arrangere OGIB i Danmarks førende offshoreby, Esbjerg, medfører, at Offshoreenergy.dk er ved at udbrede det effektive business-to-business-koncept til vækstmarkeder uden for Danmark. I februar samlede et tilsvarende arrangement i Nuuk i Grønland 120 deltagere, og til efteråret går turen til Afrika.

- Med udgangspunkt i den succes, vi har haft med at skabe en ramme for nye samarbejdsrelationer mellem branchens virksomheder i Nordeuropa, udbreder vi nu OGIB-konceptet til Angola, der er Afrikas største olieproducent. Vi forventer minimum 300 deltagere til det første OGIB-arrangement i dagene 13.-14. november i Luanda, siger Peter Blach.

Andre deltagere bruger OGIB som afsæt for at etablere sig i Danmark. Som engelske Tracerco med speciale i for røntgenundersøgelser af offshore installationer og rørføringer. Virksomheden bruger i dag Norge som afsæt for deres nordiske aktiviteter men overvejer at flytte det skandinaviske hovedsæde til Danmark.

- Det har været helt fantastisk at deltage på OGIB. Overvældende og over al forventning. Vi har deltaget med henblik på at etablere en afdeling i Danmark, og vi er på OGIB blevet mødt med en enorm interesse, som har været med til understrege det rigtige i satse på det danske marked, siger Sales Manager Scandinavia, Roger Lambrechts.

Programmet på OGIB’s anden dag i Esbjerg bestod af en international konference med fokus på nogle af olie- og gassektorens vækstmarkeder. Offshoreenergy.dk’s area managers fra afdelingerne i Angola Brasilien og Grønland samt andre oplægsholdere med dybt kendskab til Norge, UK og Forenede Arabiske Emirater gav værdifuld information om den aktuelle markedssituation og forretningsmuligheder i landene.

Delegationer fra England, Skotland og Angola bidrog til at give den danske OGIB-event yderligere tyngde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078