23948sdkhjf

Blæst om det finske marked

Frem mod 2020 planlægger finnerne at øge vindkapaciteten kraftigt. Det giver gode muligheder for danske vindkraftaktører.
Den nuværende finske vindkraftskapacitet på 300 megawatt bliver i de kommende år udvidet markant frem mod 2020 til mindst 2500 megawatt.

Det øgede antal vindkraftanlæg, der skal øge kapaciteten, skaber potentiale for danske vindkraftaktører som projektkoordinatorer, investorer, ingeniører, komponent- og løsningsudbydere samt service- og vedligeholdelsesudbydere.

Den finske regering har indført en feed-in-tarif og forenklet betingelserne for byggetilladelser for at kunne fremskynde udviklingen. P.t. er der 8.900 megawatt projekter i forskellige faser af planlægning og udførsel, inklusiv den første finske offshore vindmøllepark.

De første 2.500 megawatt vindkapacitet som installeres, bevilliges en feed-in-tariff for en 12 års periode, som træder i kraft fra igangsættelsen af produktionen. 784 kr/MWh udbetales indtil udgangen af 2015, og 622 kr/MWh fra år 2016.

Eksportrådet i Helsinki kan hjælpe danske aktører inden for branchen med at komme ind på det finske marked. Til dette formål tilbydes services såsom partnersøgninger og arrangementer på ambassaden i selskab med ambassadøren.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078