23948sdkhjf

Vestforsyning fordobler overskuddet

Salg af el-transmissionsnet og høj omsætning på fjernvarme i den kolde vinter giver overskud på 106 mio. kr. hos Holstebros forsyningsselskab Vestforsyning.
Holstebros forsyningsselskab Vestforsyning afsluttede 2012-regnskabet med et usædvanligt stort overskud på 106,3 mio. kroner. Det er mere end en fordobling i forhold til 2011-resultatet på 44,7 mio. kr. En stor andel af sidste års overskud – nærmere bestemt 41 mio. kr. – stammer dog fra en ekstraordinær indtægt ved salg af et 150 KV el-transmissionsnet til statens distributionsselskab Energinet.dk.

Foruden indtægten fra salget af aktiver har Vestforsynings serviceselskab Vestforsyning Erhverv bidraget til det flotte resultat, mens forsyningsområderne står for lige knap 50 mio. kr. af årets overskud. Forsyningsområderne er drevet efter hvile-i-sig-selv-princippet, så her skal overskuddet blive i selskaberne til investeringer i renovering og vedligeholdelse og til at sikre en fortsat lav forbrugerpris.

Vestforsyning-koncernen har i 2012 realiseret investeringer på i alt 253 mio. kr. til at vedligeholde og udbygge infrastrukturen. Samarbejdet med eksterne firmaer om ydelser til drift- og anlægsarbejder har i 2012 svaret til, at Vestforsyning har sikret beskæftigelse til i alt 300 medarbejdere eksternt.

Bestyrelsesformand Arne Lægaard er tilfreds med resultatet, som han har en god forklaring på:
- Revisionen har udtalt, at Vestforsyning er ’yderst velledet og veldrevet’, og der er da også al mulig grund til at rose medarbejderne. De har travlt, men vi har lavt sygefravær, og de ansatte giver udtryk for, at de er rigtig glade for deres arbejdsplads. Det har stor betydning for vores evne at levere god service til en fornuftig pris, siger Arne Lægaard.

Forbrugerpriserne er holdt i ro med en samlet prisstigning på kun 1,1 procent – et stykke under den generelle prisudvikling.

Omsætningen på fjernvarme har til gengæld været højere end budgetteret på grund af den kolde vinter, og samtidig har flere erhvervskunder konverteret fra naturgas til fjernvarme. På langt sigt er der dog en lille advarselslampe, som blinker på varmeforsyningsområdet, advarer bestyrelsesformanden.

- En stor del af vores fjernvarme bliver i dag produceret ved afbrænding af affald. Det er vi så effektive til i Danmark, at vi er nødt til at importere affald fra bl.a. London, og her kan vi godt være lidt bekymrede over prisudviklingen på længere sigt. Det understreger, hvor vigtigt det er, at vi kommer videre med bioethanol-projektet, så vi kan blive selvforsynende med billig og klimavenlig fjernvarme, produceret af lokale råvarer, siger Arne Lægaard.

De ekstraordinære indtægter fra salg af el-transmissionsnettet skal især anvendes til investeringer i udviklingsaktiviteter, som skal bidrage til omstillingen til mere klimavenlig energiproduktion.

Vestforsyning har allerede indgået aftale med Holstebro Kommune om at forsyne bybusser med biogas fra Maabjerg BioEnergy, og senere i år vil rammevilkårene forhåbentlig falde på plads for Maabjerg Energy Concept, som bl.a. vil opføre en stor bioethanolfabrik i Måbjerg, mellem Holstebro og Struer. Vestforsyning ejer ca. 1/3 af konsortiet bag Maabjerg Energy Concept.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094