23948sdkhjf

Kraftvarmeværk lukker om en måned: Flere mangler stadig at finde alternativ løsning

I mere end 25 år har Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværker forsynet husstandene i de to byer med fjernvarme, men inden længe er det slut.

Allerede tilbage i sommeren 2021 blev beslutningen om lukningen af varmeværket taget, men varmeproduktionen ophører først 31. august i år.

Det skriver SN.dk.

Det har fået Hellinge og Menstrups beboere til at søge efter alternative varmekilder, og indtil videre lader det til, at de flestes valg er faldet på varmepumper.

Ifølge avisen har 111 ud af de 223 varmekunder i de to byer officielt udskiftet fjernvarmen med en varmepumpe, omend tallene ifølge mediet kan være fejlbehæftede, idet mange ikke har oplyst skiftet til advokatfirmaet Dreis Storgaard, der står for nedlukningen af varmeværket.

Desuden lyder det, at flere af de store varmekunder - herunder Hyllinge Skole og Vesthallen i Hyllinge mangler at få installeret varmepumper. I sidstnævnte tilfælde vil Næstved Kommune i første omgang dække udgifterne til en varmepumpe og dermed sikre, at det også bliver muligt at bruge hallen til vinter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078