23948sdkhjf

Europas største elektricitetsmarked satser nu på solenergi

Polen er det største elektricitetsmarked i Europa, som endnu ikke støtter vedvarende energiløsninger, men en ny lov er nu på trapperne. Det skaber mulighed for investorer inden for PV sektoren.
I 2007 var der kun fire virksomheder i Polen, der arbejdede med produktion og installation af PV-paneler. I 2012 er det tal steget til næsten 180 virksomheder, og det tal forventes at stige yderligere de kommende år.

På nuværende tidspunkt har polske PV kraftværker en relativt lille kapacitet på 2,3 MW på el-nettet og omkring 2,5 MW uden for el-nettet. Den nuværende situation vil dog ændre sig markant, da man har estimeret det polske PV marked til en mængde på mellem 200 og 500 MW i år 2016.

Loven, der skal støtte vedvarende energiløsninger, forventes at træde i kraft i slutningen af 2013. Ambassaden i Warszawa anbefaler derfor, at danske virksomheder kommer konkurrenterne i forkøbet ved at investere i polsk solenergi netop nu. Der er i øjeblikket specifikke programmer og initiativer til rådighed for PV investorer som for eksempel gunstige kreditter, tilbagebetaling af kapital samt forskellige tilskudsordninger

Ambassaden i Warszawa tilbyder gratis eksportfinansieringsrådgivning til virksomheder i Central-og Østeuropa. Disse ydelser dækker eksempelvis over lokale støtteordning, EKF produkter og EU midler.

Kilde: Udenrigsministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079