23948sdkhjf

E.ON optrapper yderligere inden for biogas

Denne gang investerer energivirksomheden i et partnerskab med GrønGas omfattende et biogasanlæg i Hjørring og et helt nyt, stort, kommende biogasanlæg i Vrå.
Det har længe været bredt kendt, at energivirksomheden E.ON har store ambitioner på det danske marked inden for biogas.

Med energiforliget fra sidste år er der bedre muligheder for at få rentable og miljøvenlige løsninger på området, og det lader til at være medvirkende til, at der virkelig sker noget på området nu, skriver E.ON i en pressemeddelelse.

Erfaringer overføres fra udlandet
Tore Harritshøj er E.ON’s administrerende direktør i Danmark, og han understreger, at virksomheden har masser af gode erfaringer med sig fra udlandet til partnerskabet i Nordjylland:

- Det nye anlæg i nordjyske Vrå bliver en vigtig del af E.ON’s satsning inden for biogas. Vi har længe været blandt de førende på biogasområdet i lande som Sverige og Tyskland, og det er alle de gode erfaringer, vi nu får muligheder for at overføre til Danmark.

- Det er selvfølgelig også vores mål at være førende i Danmark, og vi bliver bedre og bedre og mere og mere effektive, hver gang vi udvider og får nye erfaringer. Jeg har virkelig tiltro til, at det her bliver en stor succes, påpeger Tore Harritshøj.

Lokale eksperter
Det nye strategiske partnerskab mellem E.ON og GrønGas A/S er allerede i dag involveret i et netop udvidet biogasanlæg i Hjørring. Den lokale, nordjyske ekspertise er guld værd, forklarer administrerende direktør hos E.ON i Danmark Tore Harritshøj:

- Det her bliver et topprojekt efter danske forhold, og anlægget i Vrå skal være med til for alvor at sikre E.ON’s platform på det danske marked. Derfor er det selvfølgelig også alfa og omega for os, at vi har GrønGas som partnere i projektet, siger Tore Harritshøj og uddyber:

- GrønGas har styr på den lokale ekspertise, og så har de et stort og vigtigt netværk, som vi ser frem til at få glæde af.

Tilfreds ny partner
Hos GrønGas er man også meget forventningsfuld omkring det nye partnerskab:

- Det har været meget vigtigt for os at finde den rigtige strategiske partner, som kan bidrage til processen omkring opgradering og handel med gas, og som samtidig står stærkt økonomisk funderet. Det mener jeg, vi har fundet med E.ON, siger Jens Peter Lunden fra GrønGas.

Byggeriet i Vrå påbegyndes, når energiforliget er endelig godkendt i EU, og det er planen, at anlægget årligt skal levere ni millioner kubikmeter metangas.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141