23948sdkhjf

Esbjerg indvier investering til 500 mio. kr.

Udvidelsen af Esbjerg Havn med hele 650.000 nye m² bliver i dag indviet. I første omgang er vindmølleindustrien rykket ind på området, hvor der er specialbyggede faciliteter til test, forsamling og udskibning af offshore-vindmøller.
Esbjerg Havn indvier i dag fredag den 21. juni sin nye Østhavn, som er resultatet af to års anlægsarbejde og investeringer på over 500 mio. kr. Esbjerg Havn har fået yderligere 1,2 km kaj, og Østhavnens areal er på 650.000 m², hvilket svarer til ca. 100 fodboldbaner.

Transportminister Henrik Dam Kristensen står sammen med Esbjergs borgmester Johnny Søtrup og havnens bestyrelsesformand Flemming Enevoldsen i spidsen for den officielle indvielse.

MT Højgaard har stået for at bygge de 1,2 km ny kaj på Østhavn. Entreprisen indebar blandt andet, at MT Højgaard støbe 6.000 kubikmeter beton til moler og rampe. Kontrakten havde en værdi på 155 mio. kr.

Læs mere: Esbjergs største havnebyggeri.

Markant marked for havvindmøller
I første omgang er vindmølleindustrien rykket ind på området, hvor der er specialbyggede faciliteter til test, forsamling og udskibning af offshore-vindmøller. Men Østhavnen er bygget, så den i fremtiden også kan huse blandt andet olie- og gasindustri, trailere samt containere.

- Offshore-vindmøller stiller større og større krav til både infrastruktur og havnefaciliteter. Med vores nye Østhavn kan vi håndtere selv de allerstørste møller. Det er afgørende i den skærpede internationale konkurrence om havvindordrer, siger Ole Ingrisch, der er direktør for Esbjerg Havn.

Esbjerg Havn er Danmarks arealmæssigt største havn. Havnen huser mere end 200 virksomheder og giver beskæftigelse til mere end 8.000 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156