23948sdkhjf

Tvis har valgt varme fra Dong Energy

Tvis har valgt Dong Energy som forhandlingspart om varmeleverance fra et nyt biomassefyret kraftvarmeværk.
En enig Tvis-bestyrelse har i dag besluttet, at Dong Energys bud på opgaven om et nyt biomassefyret kraftvarmeværk er det mest fordelagtige for borgerne i Trekantområdet. Tvis og Dong Energy indgår dermed i forhandlinger om en leveringsaftale af fjernvarme, samtidigt med at projektet forberedes.

Forhandlingerne mellem Tvis og Dong Energy vil munde ud i en endelig beslutning om investeringen på ca. 1,8 mia. kr. i juni 2014.

- Vi har modtaget to gode og seriøse tilbud og går en spændende fremtid i møde med valget af Dong Energy som forhandlingspart. Vi er et skridt nærmere på at sikre Trekantområdets forbrugere af fjernvarme en fornuftig balance mellem pris, stabilitet og miljøhensyn, siger direktør for Tvis, Hans Bjørn.

- Vi var allerede enige i bestyrelsen 3. juni, og byrådene i Vejle, Fredericia, Kolding og Middelfart er i mellemtiden blevet orienteret, om hvad vi mener, uddyber Tvis’ bestyrelsesformand, Leif Skov.

Vandt på pris og forsyningssikkerhed
Tvis’ bestyrelse og byrådene i Fredericia, Kolding, Vejle og Middelfart er præsenteret for en faglig ekspertevaluering af tilbuddene, der faldt ud til Dong Energys fordel på pris og forsyningssikkerhed.

- Vi er glade for, at valget faldt på os. Med en ombygning af Skærbækværkets blok 3 kan vi tilbyde en stærk kombination af pris, forsyningssikkerhed og bæredygtighed fra en af Danmarks nyeste og mest effektive kraftværksblokke. Med muligheden for både at fyre med træflis og naturgas kan vi sikre stabil energiforsyning og grøn varme til Trekantområdet, siger koncerndirektør i Dong Energy, Thomas Dalsgaard.

Fjernvarmeselskaber på standby
Tvis modtog i april tilbuddene fra Dong Energy og fra konsortiet 3KV, der består af syv fjernvarmeselskaber i Trekantområdet. 3KV bød ind med et forslag om at bygge et nyt biomassefyret kraftvarmeværk i Kolding, mens Dong Energy vil ombygge Skærbækværket i Fredericia til at kunne benytte træflis med naturgas som back-up brændsel.

Beslutningen betyder også, at tilbuddet fra konsortiet af fjernvarmeselskaber, 3KV, er sat på standby. De er forpligtet af deres tilbud indtil 2. december 2013, hvis de forestående forhandlinger med Dong Energy viser sig ikke at kunne gennemføres.

Tvis investerer i 80 % af anlægsomkostningerne og erhverver retten til varmekapaciteten fra værket. Det har været et krav til tilbudsgiverne, at prisen på fjernvarme i Trekantområdet ikke bliver påvirket af andet end udgifterne til produktionen af varme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094