23948sdkhjf

Principiel sejr til Fjernvarme Fyn

Afvist på alle punkter. Det er status på den klage, som Naturgas Fyn havde sendt til Energiklagenævnet over Fjernvarme Fyns planer om at tilbyde 85 husstande i Holmstrup ved Odense fjernvarme.
Naturgas Fyn har ikke fået medhold i nogen af klagepunkterne.

Hverken på opgørelsen af det samlede varmebehov, på forudsætningerne for de samfundsøkonomiske beregninger af projektets værdi for samfundet eller i anklagen om at kommunerne generelt ukritisk lægger fjernvarmeselskabernes beregninger til grund for afgørelserne. Dette mente Naturgas Fyn var påvirket af politiske hensyn, skriver Dansk Fjernvarme i en pressemeddelelse.

- Denne afgørelse fra Energiklagenævnet er meget principiel, fordi den slår fast, at fjernvarmeselskabernes beregninger er både korrekte og lødige. Det burde sætte en kraftig stopper for klagerne fra naturgasselskabernes side, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Tilbage til arbejdet
Han undrer sig især over, at Naturgas Fyn direkte beskylder kommunerne for generelt ukritisk og under politisk påvirkning at behandle projektforslag fra fjernvarmeværker.

- Det er jo en meget grov beskyldning, som jeg mener, er helt, helt hen i vejret. Kommunerne arbejder meget professionelt med deres sagsbehandling, siger Kim Mortensen.

Konkret betyder afgørelsen, at Fjernvarme Fyn indenfor få uger kan gå i gang med at grave ledningsnet ned til området og tilkoble de 85 boliger. Et overvejende flertal af boligejerne har allerede sagt ja tak til tilbuddet fra Fjernvarme Fyn.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11