23948sdkhjf

Nu fyres der i solcellebranchen

​Endnu en planlagt tilpasning af lovgivningen på solcelleområdet betyder, at EnergiMidt må sige farvel til 23 medarbejdere.
Danmarks fjerdestørste energivirksomhed har tirsdag måttet afskedige 23 medarbejdere for at tilpasse virksomheden de ændrede markedsforhold og begrænsede forretningsmuligheder, som er en følge af forrige uges regeringsindgreb og længere tids uklarhed om rammebetingelserne på solcelleområdet. Det skriver EnergiMidt i en pressemeddelelse.

- Spillereglerne på solcelleområdet har ændret sig – igen. Det skaber endnu mere usikkerhed blandt såvel private som erhvervskunder og påvirker naturligvis også vores forudsætninger for at skabe forretningsmæssige resultater. Vi har store ambitioner om at sælge bæredygtige løsninger til danskerne, men når det gælder solceller, så skal det åbenbart være op ad bakke, siger EnergiMidts administrerende direktør Holger Blok.

Ansatte 110 sidste år
2012 vil blive husket som året, hvor solceller for alvor slog igennem og blev hver mands eje. Omkring 70.000 danske husstande fik installeret deres eget kraftværk på taget, og af dem har EnergiMidt leveret knap 5%. Den midtjyske energivirksomhed har haft solceller i sortimentet siden starten af 90’erne og valgte at udvide forretningen for at kunne imødekomme efterspørgslen.

- Vi ansatte sidste år flere end 110 nye medarbejdere i EnergiMidt. Heraf har knap halvdelen haft tilknytning til solcelleforretningen. Det er selvfølgelig altid trist at måtte tage afsked med kompetente kolleger, men det, at vi har kunnet begrænse antallet til 23, skal tages som en klar tilkendegivelse af, at vi naturligvis kæmper videre, understreger Holger Blok.

- Vi ønsker også fremadrettet at påvirke samfundsudviklingen i vores markedsområder, men desværre har vi ikke i tilstrækkeligt omfang kunnet påvirke de politiske beslutninger, som har haft som formål at begrænse udbredelsen af solcellerne, forklarer direktøren.

Måtte skuffe kunderne
Holger Blok betegner det seneste indgreb, der via en rationering på 20 MW om året satte store begrænsninger på antallet af nye anlæg, som dråben, der fik bægeret til at flyde over.

- Vi har måttet skuffe et stort antal kunder, som har forholdt sig afventende i forhold til at få afklaret reglerne på området. Desværre er det er stadig temmelig uklart, hvilken påvirkning indgrebet vil få for både private og erhvervsvirksomheder, og konsekvenserne af den politiske ubeslutsomhed er blevet, at luften er blevet lukket fuldstændig ud af markedet. Det synes vi bestemt ikke er i orden, pointerer Holger Blok.

I EnergiMidt tror den administrerende direktør dog stadig på, at solceller vil have en central placering i morgendagens bæredygtige samfund:

- Vi tror på, at der er stadig er muligheder på solcelleområdet – også inden for de nye lovgivningsmæssige rammer, men det bliver en stor opgave at komme igennem med gode og kundevenlige løsninger i en tid med så megen politisk turbulens, konkluderer Holger Blok.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078